Je hebt al een app die inmiddels al feedback heeft ontvangen van je gebruikers. Je bent al vaker bezig geweest met het wijzigen van kleine functionaliteiten, maar weet dat het nu tijd wordt voor een app redesign. Coffee IT heeft ervaring met klein- en grootschalige verbouwingen binnen bestaande apps. In dit artikel gaan wij in op hoe we een app redesign aanpakken.

(Her)inventarisatie

Belangrijk is om bij de kern te beginnen. Wat is de behoefte van de gebruiker, is de behoefte van de gebruiker de afgelopen jaren verandert en gaat de behoefte van de gebruiker de aankomende jaren nog veranderen? In deze fase kijken we met open visie naar de kern van het product. Daarna gaan we inventariseren welke technieken er zijn gebruikt in de huidige versie van de app. Oude technieken kunnen immers vervangen worden door nieuwe technieken zodat de gebruiker de optimale beleving krijgt.

De flow

Vervolgens gaan we kijken hoe we de belangrijkste functionaliteiten voor de gebruiker naar voren kunnen halen door de flow volledig opnieuw en optimaal in te richten. De optimale flow is het uitgangspunt, maar natuurlijk kijken we ook naar de oude flow om uit te zoeken of een aantal kleine wijzigingen ervoor kunnen zorgen dat de huidige flow dichter bij de optimale flow komt te liggen.

App redesign

Het 2.0 ontwerp

In deze fase beginnen we met een volledig nieuw ontwerp waarin de wensen van de klant worden meegenomen. Dit ontwerp wordt gemaakt volgens de laatste Android en Apple richtlijnen. Uit het ontwerp wordt een prototype gemaakt zodat de klant het vernieuwde ontwerp al kan testen voordat er een regel code geschreven is.

Op de schop

Het app redesign ontwikkel proces gaat nu van start. We zorgen ervoor dat verouderde code wordt vervangen en dat het nieuwe ontwerp wordt geïmplementeerd. Dit zullen we zo Agile mogelijk uitvoeren, hiermee bedoelen we dat we ervoor zorgen dat de app te testen is per scherm dat is herontwikkeld. Zo zorgen we ervoor dat je voor onverwachte verassingen te komen staan.

Vragen


Heb je vragen of twijfel je nog? Wij staan je graag te woord. Of heb je een project of idee en wil je hierover de mogelijkheden bespreken? Laat het ons weten.

Neem contact op