Direct op de koffie?

De voors en tegens van een tablet app

Als je een app laat ontwikkelen, heb je de keuze om deze voor de mobiel, de tablet of natuurlijk voor allebei te laten maken. Een groot voordeel van een mobiele app is dat bijna iedereen wel een smartphone heeft. Toch heeft  51% van de Nederlandse huishoudens ook een tablet. Daarom kiezen veel organisaties ervoor om een app te laten ontwikkelen voor beide type devices.

Tablets hebben groot deel markt

Sommige van onze klanten, zoals het Rijks museum, kiezen ervoor om alleen een tabletversie te laten maken. Dit past binnen de bredere trend dat tablets binnen organisaties in de lift zit. Zo worden op basisscholen en middelbare scholen steeds vaker tablets gebruikt. Tablets zijn namelijk draagbaar en de mogelijkheden van tablets komen steeds in de buurt van die van laptops.

Groter scherm

Daarnaast biedt een tablet app de mogelijkheid om de gebruiker meer content te tonen. Met een tablet app kun je de gebruiker een dashboard ervaring bieden, omdat de tablet veel schermruimte heeft in verhouding met de smartphone.

Games

Het grotere scherm van tablets komt ook goed van toepassing bij de ontwikkeling van games. Hoewel er de afgelopen jaren veel relatief simpele spellen zijn uitgekomen voor de mobiel, komt is het duidelijk dat het grotere scherm bij complexere scherm van toegevoegde waarde is.

Een professionele app voor de tablet laten maken?

Je kunt je tablet app laten ontwikkelen door een professionele app ontwikkelaar als Coffee IT. Wij ontwikkelen uw tablet en/of mobiele app compleet naar de wensen en behoeften van uw organisatie. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact met ons op. Organisaties als het Rijks museum, PSV, Van der Valk en Bavaria gingen u voor. 

Recente projecten


Benieuwd naar apps die wij hebben ontwikkeld? Bekijk ons recente werk.

Hoe werkt het laten maken van een tablet app?


Als u uw tablet app laat maken door Coffee IT beginnen wij met het kijken fundamentele eigenschappen van uw bedrijf, zoals missie, visie, concurrentie, zwaktes en sterktes. Vanaf daar kijken we naar projectspecificaties als projectdoelen, tijdsplanning, communicatie en technische eisen.

De keuze voor een technische oplossing is erg belangrijk, daarom denken wij hier graag over mee. Vervolgens stellen wij een plan op voor de realisatie en zorgen wij ervoor dat de eerste versies van de ontwerpen jullie kant op komen. Dit doen wij voor de start van de ontwikkeling, om ervoor te zorgen dat iedereen eerst op één lijn zit. Hierna start de ontwikkeling en uiteindelijk de oplevering. Wij ontwikkelen apps voor de toekomst en helpen u graag met slimme keuzes om kosten voor onderhoud te verkleinen.

Smartphone apps

Voor iOS en Android

Lees meer 

Tablet apps

Voor iPad en Android tablets

Lees meer 

Smartwatch apps

Voor Apple Watch en Android Wear

Lees meer 

Web apps

Voor Android TV en Apple TV (tvOs)

Lees meer 

Stulz heeft een tablet app laten ontwikkelen bij Coffee IT

Mobiel vs. tablets: de kosten


De kosten voor het ontwikkelen van een app kunnen behoorlijk uiteen lopen. Dit hangt van een aantal zaken af.

iOS of Android

Allereerst dien je een keuze te maken of je wilt dat de app voor de iPhone of de iPad moet worden ontwikkeld of voor Android-apparaten. Veel klanten kiezen voor allebei de platforms. Dit kan betekenen dat er in twee verschillende talen apps moeten worden ontwikkeld. Vanzelfsprekend liggen de kosten dan ook een stuk hoger dan als de app maar voor een van beide platforms gebouwd dient te worden.

Apps voor mobiel en tablets

Als je een app voor zowel mobiele apparaten als voor tablets laat maken, dan liggen de kosten hiervoor vanzelfsprekend hoger. Het is echter verre twee keer zo duur om het voor de twee type devices te laten maken. Dit heeft ermee te maken dat veel van de geschreven code voor zowel de mobiele als de tabletversie gebruikt kan worden.

Waarom Coffee IT als uw app ontwikkelaar?


Coffee IT is dé app ontwikkelaar voor resultaatgerichte tablet apps. Ons gedreven team heeft reeds diverse tablet apps gerealiseerd voor onder andere de iPad, Android tablets en Windows tablets. Als full-service app ontwikkelaar denken wij graag met u mee omtrent het concept, design, techniek en marketing.

  • Ontwikkelt kwalitatieve apps voor tablets
  • Meedenkende app ontwikkelaar
  • Behaalt/ondersteunt bedrijfsdoelen
  • Ontwikkelt met het oog op de toekomst
  • Ontwikkelt voor iPad en Android tablets
  • Stelt doelen altijd voor middelen

App ontwerp & UX design

Onze app designers maken een gebruiksvriendelijk design voor uw tablet app. Afhankelijk van de doelgroep die u voor ogen heeft ontwikkelen we een passende user-interface, geheel op basis van de laatste design trends.

Tablet app ontwikkeling

Bij het ontwikkelen van een tablet app waarborgen wij kwaliteit van de code. Hierdoor kunnen in een later stadium kosten voor de onderhoud worden bespaart. Ook het uitvoeren van updates is hierdoor eenvoudiger.

App marketing

Een succesvolle tablet app heeft actieve gebruikers. Op basis van een goed doordacht plan voeren wij de online marketingstrategie voor u uit. Wij hebben ervaring onder andere met SEO, SEA, ASO en social media.

Fabian Commercieel directeur Coffee IT

Neem contact op

Wil jij een app laten maken of graag meer weten? Neem vrijblijvend contact op en ik help je graag verder.

vrijblijvend adviesgesprek

CONTACT

Heb je een vraag? Neem vrijblijvend contact op en ik help je graag verder.

vrijblijvend adviesgesprek
Fabian Commercieel directeur Coffee IT