MAATWERKPROGRESSIVE WEB APP

Progressive Web Apps (PWA) worden steeds populairder. Dit komt door de verschillende voordelen die PWA’s bieden. Ze zijn bijvoorbeeld te gebruiken op verschillende platformen en verbindingsonafhankelijk. Op deze pagina lees je alles over het laten maken van een Progressive Web App. Als je graag advies wil over onze PWA’s neem dan vrijblijvend contact op.

DIRECT CONTACT
Progressive Web app ontwikkeling

PROGRESSIVE WEB APP LATEN ONTWIKKELEN?

Meer informatie

EEN PWA LATEN MAKEN

Ben jij van plan om een Progressive Web App te ontwikkelen? Dan kies je voor een website met mobiele app functies. Door onze technische kennis kunnen we met een PWA alle kanten op, van CRM systeem tot e-learning. Het voordeel van een PWA is dat je geen aparte mobiele applicatie hoeft te (laten) bouwen maar de consument wel de optimale app ervaring biedt.

Bij Coffee IT maken wij onze PWA’s met een duidelijk doel: de onderneming ondersteunen bij de primaire processen. Dus als jij een complex probleem wilt vertalen naar een intuïtieve oplossing neem dan contact met ons op.

Team Coffee IT

In-house designers

Geen outsourcing maar in-house designers. Wij ontwerpen alle apps vanuit ons hoofdkantoor in Utrecht.

Kom langs

Gebruiker = key

Bij onze app designs staat de ervaring van de gebruiker centraal. Een succesvolle app staat met het design.

Ons proces

Divers portfolio

Van native apps tot PWA's, wij kunnen elk type app voorzien van een design wat past bij jouw doelstellingen.

Bekijk ons portfolio

WAT IS EEN PROGRESSIVE WEB APP (PWA)

Als je in één zin een PWA wilt samenvatten kun je zeggen dat het een website is, die is gebouwd met web technologie en zich gedraagt als een app. Omdat de Progressive Web Apps het gehele scherm vullen en ook offline gebruikt kunnen worden zijn ze super gebruiksvriendelijk. Hier zie je een voorbeeld van een PWA: PWA-Notitieblok.

PWA voordelen

ons portfolio

De app ‘Range’ die wij recentelijk hebben ontwikkeld had op de eerste dag van lancering al duizenden installaties. Een paar dagen later stonden ze op de eerste plaats in de hitlijsten van de stores. Dit had Range allemaal te danken aan de slimme app marketing en promotie die ze hebben ingezet nog voor dat de app live ging in de stores.

Op deze pagina lees je meer over de succesvolle app lancering van Range.

BEKIJK ONS PORTFOLIO
PWA app laten maken

WAAROM KIEZEN VOOR EEN PWA

Het meest benoemde voordeel van een Progressive Web App is dat het een website is met vergelijkbare functies van een native app. Daarbij is de PWA op beide platformen beschikbaar waardoor de gebruiker geen download hoeft uit te voeren voordat de PWA gebruikt kan worden. Als de applicatie niet geïnstalleerd hoeft te worden uit de app store en dat je voor de performance geen native app nodig hebt dan is een Progressive Web App de beste keuze voor jou.

EEN PWA LATEN MAKEN

Een native app lijkt op een Progressive Web App. Het verschil is dat een native app speciaal ontwikkeld is voor iOS of Android en een PWA werkt direct op beide platformen. Daarnaast is een PWA geen echte app maar geeft wel een uniek app gevoel. Hierdoor kan iedereen gebruik maken van de app zonder hem eerst te downloaden.

Naast het verschil van platformen en installaties heeft een native app ook meer onderhoud nodig. Zodra er een iOS of Android update komt moet de native app geüpdatet worden terwijl een PWA blijft werken zolang de website in orde is. De performance van een native app ligt wel een stuk hoger dan de performance van een Progressive Web App.

iOS native app mototour

UNIEKE VOORDELEN VAN PROGRESSIVE WEB APP OP EEN RIJ

 • Bespaard tijd bij het ontwikkelen
 • Te gebruiken op mobiel en desktop
 • Zowel online als offline beschikbaar
 • Er is geen installatie nodig vanuit een store
 • Is niet afhankelijk van een besturingssysteem (iOS & Android)
 • Hebben lagere ontwikkelkosten dan bij een native app
PWA laten maken

ALLE UNIEKE VOORDELEN VAN NATIVE OP EEN RIJ

 • Is zeer gebruiksvriendelijk
 • Geen internetverbinding nodig
 • Zijn veiliger in gebruik dan web apps
 • De app sluit perfect aan op het besturingssysteem
 • Is niet afhankelijk van een besturingssysteem (iOS & Android)
 • Maakt optimaal gebruik van functionaliteiten van het device
Native laten maken

"Wij zoeken de grenzen van techniek op om het leven van de gebruiker te verbeteren."

Job Burg.

PWA ontwikkeling desktop

VOORDELEN VAN EEN PROGRESSIVE WEB APP

Voor de gebruiker zijn er meerdere voordelen van een Progressive Web App. Een van de belangrijkste voordelen is dat een PWA de belevenis biedt van een echte app maar de functies heeft van een Progressive Web App. Daarnaast is er voor een PWA geen installatie nodig. Nog een voordeel is dat de Progressive Web App zowel online als offline werkt. Dit komt doordat service workers de app offline kunnen laten presteren. Dus de gebruiker heeft niet altijd internet nodig om de Progressive Web App te gebruiken.

NADELEN VAN EEN PROGRESSIVE WEB APP

Omdat een Progressive Web App een relatief nieuw begrip is presteren sommige functies nog niet optimaal. Dit komt vaker voor bij iOS devices waardoor de gebruiker beperkte functies tot zijn beschikking heeft. PWA’s worden steeds populairder dus de kans is groot dat Apple wel mee gaat met deze trend. Onze app ontwikkelaars zijn op de hoogte van alle richtlijnen van Apple waardoor we dit veelal kunnen voorkomen.

PWA laten maken

Vragen over een Progressive Web App

Er zijn meerdere factoren die je moet afwegen. Op korte termijn kan een PWA heel interessant zijn maar als je op lange termijn features wil toevoegen die alleen geschikt zijn voor navite apps kun je beter voor een native app kiezen.

Bij Coffee IT hanteren we altijd een vast ontwikkeltraject. Wil je weten hoe wij jouw PWA maken? Klik dan op de link: PWA ontwikkeltraject.

Contact

COFFEE IT IS APP ONTWIKKELAAR VAN

Marketeer

NEEM CONTACT OP

Wil jij een app laten maken of graag meer weten? Neem vrijblijvend contact op en ik help je graag verder.

vrijblijvend adviesgesprek

CONTACT

Heb je een vraag? Neem vrijblijvend contact op en ik help je graag verder.

vrijblijvend adviesgesprek
Marketeer