MAATWERK PROGRESSIVE WEB APP

Benieuwd naar de mogelijkheden van een PWA (Progressive Web App)? Als ervaren app ontwikkelaar helpen we je graag met het ontwikkelen van een maatwerk PWA. Door tijdens het gehele ontwikkelproces op te treden als technisch partner, bouwen we samen een Progressive Web App die zich snel terugverdient. Benieuwd naar onze expertises als app specialist? Bekijk dan eerst ons gehele portfolio met casestudies of klanten waarmee we reeds samenwerken.

Direct contact
PWA ontwikkeling desktop

PWA laten maken door Coffee IT


Heb je al een Progressive Web App concept of ben je benieuwd of jouw app als PWA ontwikkeld kan worden? Voor veel industrieën is een PWA een slimme tool om meer efficiëntie of omzet te realiseren. Bijvoorbeeld in het geval van E-commerce of E-shops, voor deze markten is het laten bouwen van een PWA extra rendabel en succesvol gebleken. Wij kunnen een maatwerk PWA ontwikkelen voor elke industrie en dragen zo bij aan jouw app succes. Meet weten? Neem dan vrijblijvend contact op.

 • Gespecialiseerd in fullservice app oplossingen
 • Ontwikkelt apps voor Android en iOS
 • Betrokken app ontwikkelaar in het gehele traject
 • Treedt op als expert én adviseur
 • Ontwikkelt met oog op de toekomst
 • Expertise in design, techniek en marketing
 • Sparringpartner waar nodig
OFFERTE AANVRAGEN

De voordelen van PWA


PWA’s zijn eigenlijk ‘best of both worlds’ oplossingen. Het brengt de voordelen van een native app samen met de voordelen van een web app. App gebruikers hoeven de PWA niet altijd te installeren, wat het veel gemakkelijker maakt om tientallen duizenden gebruikers te realiseren voor jouw PWA. Tevens hoef je bij het ontwikkelen geen rekening te houden met de systemen van Android of iOS, waardoor je niet twee afzonderlijke apps hoeft te bouwen.

Doordat de PWA werkt met een zogeheten application shell, wordt er vrijwel geen installatie ruimte gebruikt en kan de app veelal offline worden gebruikt. Dit wordt mogelijk gemaakt doordat onze Progressive Web Apps werken met zogeheten service workers. Deze Service workers laten de app offline presteren. Denk Hierbij aan offline pushberichten of achtergrond synchronisatie.

PWA app laten maken

ALLE UNIEKE VOORDELENVAN PWA'S OP EEN RIJ

 • Biedt de gebruiker een app-like ervaring
 • Met een app die volledig gebouwd via het web
 • Ze zijn cross-platform: ze werken op elk framework (iOS & Android)
 • Ze werken grotendeels zonder internetverbinding
 • Creëer meerwaarde of optimaliseer werkprocessen
 • Ze worden ook ondersteund door desktops
 • Het ontwikkelproces van PWA's is erg efficiënt
 • Meer engagement met de app gebruiker

Wat is een PWA precies?


PWA staat voor Progressive Web App. Een Progressive Web App kan worden gezien als een reguliere website maar dan met de functionaliteiten van een app. Het grootste verschil met een reguliere app is dat Progressive Web Apps werken met een app shell. In deze zogeheten app shell zit het minimale aan Javascript, CSS en HTML wat noodzakelijk is om het interface te laden. Deze minimale informatie wordt op het apparaat van de gebruiker (bijvoorbeeld een smartphone of tablet) gecached. Dit zorgt ervoor dat het niet vanuit een netwerk geladen hoeft te worden wanneer de gebruiker de app opent middels een simpele icoon. Pas wanneer er verbinding is met een netwerk wordt ook de dynamische content ingeladen. PWA’s gebruiken moderne web API’s gecombineerd met traditionele progressive technologie met als gevolg een cross-platform web applicatie.

LEES MEER OVER PWA ONTWIKKELING

Kent een PWA ook nadelen?


Naast de vele voordelen van deze nieuwe vorm van app technologie zijn er ook wat nadelen als het gaat om Progressive Web Apps. Dit zit met name in de compatibiliteit met alle platformen. Het grootste nadeel is dat nog niet alle functionaliteiten van een PWA op Apple devices kunnen worden geïmplementeerd. Het is wel mogelijk om de app vanaf een iOS toestel te bezoeken. Dit geldt tevens voor zoekmachinespiders, die kunnen de inhoud van deze apps gewoon crawlen en indexeren.

Progressive Web App ontwikkelen

Is een Progressive Web App de toekomst?


Op de Tweakers Developers Summit op 14 februari 2019 werd veel gesproken over Progressive Web Apps en de potentie ervan. Tijdens deze bijeenkomst kwamen honderden developers en ICT professionals bij elkaar voor diverse workshops, breakoutsessies en keynotes. Deze werden gehost en begeleid door inspirerende sprekers zoals o.a. Ali Nikman (Bunq) of Mikko Hypponen (securitysexpert bij F-Secure). Onderwerpen variërend van webdevelopment en AI/machine learning tot security en Internet of Things kwamen aan bod tijdens deze editie van de Tweakers Developers Summit. Eèn van de speerpunten van de bijeenkomst was het veranderende medialandschap en de verschuiving van web naar mobiel en het samenvoegen van de twee. Progressive Web Apps zijn bij uitstek geschikt voor deze samenvoeging. Het is geen verassing dat Google Progressive Web Apps goed faciliteert.

Van web naar mobiel

Het bezoeken van websites of webshops gebeurd steeds vaker via smartphones. Onderzoek laat zien dat online shoppers met ongeveer 17% is gestegen in 2018 in vergelijking met het jaar daarvoor. Het kan dus erg slim zijn als bedrijf om je website op een aantrekkelijke wijze naar mobiel te converteren. De grenzen tussen desktops, tablets en smartdevices vervagen. Inmiddels is in veel landen een mobile-first situatie ontstaan: de smartphone wordt het eerste kanaal naar internet. Het is slim om daar rekening mee te houden als bedrijf en een mobiele app te ontwikkelen. Voor sommige websites is een aanvullende native app helemaal niet nodig, en biedt een Progressive Web App veel meer potentie en gebruiksvriendelijkheid.

De voor- en nadelen van een PWA


De voordelen:

 • Direct downloadbaar vanuit een browser zonder stores.
 • Een PWA gebruikt minder opslagruimte en resources dan een native app, terwijl de performance gelijk is.
 • Doordat PWA's met service workers werken kunnen CSS, HTML en Javascript op de achtergrond draaien. Dit maakt het mogelijk om vooraf data te ontvangen en te synchroniseren.
 • Een PWA werkt altijd, op elk apparaat (ook desktop).
 • Het downloaden gaat sneller dan in stores.
 • SEO vriendelijk.

De nadelen:

 • De PWA moet op een HTTPS domein draaien.
 • De browser van de gebruiker moet service workers ondersteunen.
 • Er zijn kleine aanpassingen nodig aan de serverconfiguratie.
PWA

COFFEE IT IS APP ONTWIKKELAAR VAN

NEEM CONTACT MET ONS OP

Wil jij een app laten maken of graag meer weten? Neem vrijblijvend contact op en wij helpen je verder.

CONTACT