Progressive Web App laten ontwikkelen?

Als jij een app wil laten maken kan je kiezen tussen een (Progressive) Web App, native app en een hybride app. Progressive Web Apps (PWA) worden steeds populairder. Een PWA is eigenlijk een mix tussen een website en een native mobiele app. Het werkt namelijk op elke device met een browser. Meer weten over de voordelen en nadelen van een Progressive Web App? Lees dan hieronder verder.

Ons portfolio
Progressive web app ontwikkelen

Progressive Web App laten ontwikkelen?

Als jij een app wil laten maken kan je kiezen tussen een (Progressive) Web App, native app en een hybride app. Progressive Web Apps (PWA) worden steeds populairder. Een PWA is eigenlijk een mix tussen een website en een native mobiele app. Het werkt namelijk op elke device met een browser. Meer weten over de voordelen en nadelen van een Progressive Web App? Lees dan hieronder verder.

Ons portfolio
Progressive web app ontwikkelen

Wat is een Progressive Web App (PWA)?

Als je in één zin een PWA wilt samenvatten kun je zeggen dat het een website is, die is gebouwd met web-technologie en zich gedraagt als een app. Omdat de Progressive Web Apps het gehele scherm vullen en ook offline gebruikt kunnen worden zijn ze super gebruiksvriendelijk.

Grote techbedrijven zoals Twitter, Spotify en Uber maken al gebruik van PWA’s en hebben hier overtuigende resultaten mee behaald. Een simpel voorbeeld van een PWA is: PWA-Notitieblok.

Progressieve Web app ontwikkelaars
PWA ontwikkeling desktop

Voordelen van een Progressive Web App

Een PWA biedt de belevenis van een echte app met de functies van een Progressive Web App. Daarbij is de PWA op elke device beschikbaar waardoor de gebruiker geen download hoeft uit te voeren voordat de PWA gebruikt kan worden. Doordat er geen installatie vereist is, kunnen de de prestaties van de applicatie door Google gemonitord kunnen worden. Het feit dat een PWA zowel online als offline gebruikt worden is een ander groot voordeel. Hierdoor heeft de gebruiker namelijk niet altijd internet nodig om de applicatie te gebruiken.

Bekijk ons ontwikkelproces

Nadelen van een Progressive Web App

Omdat een Progressive Web App een relatief nieuw begrip is presteren sommige functies nog niet optimaal. Dit komt vaker voor bij iOS devices waardoor de gebruiker beperkte functies tot zijn beschikking heeft. PWA’s worden steeds populairder dus de kans is groot dat Apple wel mee gaat met deze trend. Onze app ontwikkelaars zijn op de hoogte van alle richtlijnen van Apple waardoor we dit veelal kunnen voorkomen.

Nadelen van een PWA
Voorbeeld van Progressieve Web App

Een PWA laten maken

Overtuigd dat een Progressive Web App dé ontwikkeling is voor jouw business? Als ervaren PWA-ontwikkelaar denken wij graag vanaf de start mee. Onze technische kennis is uitgebreid, van CRM-systeem tot e-learning platform, allemaal ontwikkeld als PWA. Het voordeel van een PWA is dat je geen aparte mobiele applicatie hoeft te (laten) bouwen maar de consument wel de optimale app ervaring biedt.

Bij Coffee IT ontwikkelen wij het liefst PWA’s met een duidelijk doel: impact maken bij de eindgebruiker. Wij vertalen het liefst complexe problemen naar intuïtieve oplossingen die impact maken.

Plan een vrijblijvend adviesgesprek in

Ons portfolio

De app ‘Range’ die wij hebben ontwikkeld had op de eerste dag van lancering al duizenden installaties. Een paar dagen later stonden ze op de eerste plaats in de hitlijsten van de stores. Dit had Range allemaal te danken aan de slimme app marketing en promotie die ze hebben ingezet nog voor dat de app live ging in de stores.

Op deze pagina lees je meer over de succesvolle app lancering van Range.

Plan een vrijblijvend adviesgesprek in

PWA vs native app

Een native app lijkt op een Progressive Web App. Het verschil is dat een native app speciaal ontwikkeld is voor iOS of Android en een PWA werkt direct op beide platformen. Daarnaast is een PWA geen echte app maar geeft wel een uniek app gevoel. Hierdoor kan iedereen gebruik maken van de app zonder hem eerst te downloaden.

Naast het verschil van platformen en installaties heeft een native app ook meer onderhoud nodig. Zodra er een iOS of Android update komt moet de native app geüpdatet worden terwijl een PWA blijft werken zolang de website in orde is. De performance van een native app ligt wel een stuk hoger dan de performance van een Progressive Web App.

Verschil tussen een PWA en native app

Alle unieke voordelen van een Progressive Web App op een rij

  • Bespaard tijd bij het ontwikkelen
  • Te gebruiken op mobiel en desktop
  • Er is geen installatie nodig vanuit een store
  • Wordt geïndexeerd door Google's zoekmachine
PWA laten maken

Alle unieke voordelen van een native app op een rij

  • Is zeer gebruiksvriendelijk
  • Zijn veiliger in gebruik dan web apps
  • De app sluit perfect aan op het besturingssysteem
  • Maakt optimaal gebruik van functionaliteiten van het device
Native laten maken
Progressive-web-app

Vragen over een Progressive Web App

Op korte termijn kan een PWA heel interessant zijn. Het ontwikkelen van een PWA is kostenefficiënt, direct beschikbaar voor zowel smartphones als een desktop. Wil je in een later stadium (complexe) features toevoegen? Dan is de investering in een native app op langere termijn interessanter.

Bij Coffee IT hanteren we altijd een vast ontwikkeltraject. Wil je weten hoe wij jouw PWA maken? Klik dan op de link: PWA ontwikkeltraject.

Een PWA is een maatwerk app. De kosten voor het ontwikkelen hiervan hangen veelal af van twee factoren: de complexiteit van de app en de gebruikte techniek. Dit omdat zowel de complexiteit als de gebruikte technieken invloed hebben op het aantal benodigde ontwikkeluren. Het aantal functionaliteiten waar de app over moet beschikken is hierin bepalend voor de kosten. De prijs kan dus variëren van enkele duizenden euro’s tot wel een miljoen euro.

Een PWA is een webapplicatie met de functionaliteiten van een app maar wordt geladen in een browser. De gebruiker hoeft daarom de applicatie niet te installeren en kan hem in sommige gevallen offline gebruiken.

Contact Coffee IT

Neem contact op

Wil jij een app laten maken of graag meer weten? Neem vrijblijvend contact op en ik help je graag verder.

vrijblijvend adviesgesprek

CONTACT

Heb je een vraag? Neem vrijblijvend contact op en ik help je graag verder.

vrijblijvend adviesgesprek