Argus

Een hybride app ontwikkeld door Coffee IT, voor vrachtwageneigenaren die het rijgedrag en de situaties op de weg inzichtelijk maakt.

Case

Veiliger rijgedrag bewerkstelligen en tevens op de hoogte zijn van de real-time situaties van alle vrachtwagens? Voor Route42 ontwikkelde Coffee IT de Argus-app. Dit is een hybride app die de ogen van de vloot-eigenaar is op de weg. De app maakt ook voor de chauffeur direct na de rit inzichtelijk hoe het rijgedrag van de rit was. De app werkt samen met Route42’s N-Able. Zo is de gebruiker van alle situaties op de weg op de hoogte: van rijgedrag tot ongevallen waar de vrachtwagen bij betrokken kan zijn. Altijd en overal via de smartphone te bereiken.

vrachtwagen app

On the go

Altijd en overal op de hoogte zijn van de situatie van de vrachtwagens. Met de Route42 Argus-app heb je die altijd beschikbaar op de smartphone.

locatie gps

Situatie op de weg

Maakt één van de chauffeurs een gevaarlijke manoeuvre of wijkt deze af van normaal rijgedrag? Dan ontvangt de gebruiker hier een notificatie van.

notificaties

Ongeval

Mocht het voorkomen dat een vrachtwagen betrokken is bij een ongeval, dan krijgt de gebruiker niet alleen een notificatie, ook de locatie wordt gegenereerd Zo ben je altijd en overal op de hoogte.

Route42 is een startup die zich richt op innovatie binnen transport door middel van vrachtwagens. Haar platform maakt het eenvoudig voor vloot-managers om hun vrachtwagens te managen.

Argus app

Altijd op de hoogte

De technologie van Route42 maakt het voor vrachtwageneigenaren mogelijk om al hun vrachtwagens in de vloot te tracken. Real-time locatie tracking bijvoorbeeld, maar sommige vrachtwagens beschikken ook over dashcams waarmee zelfs de situatie op de weg bekeken kan worden. De Route42 Argus-app is in feite het zicht van de vloot-eigenaar en ook de chauffeur. Deze hybride app genereert verschillende informatie over bijvoorbeeld het rijgedrag van de chauffeur en stuurt ook notificaties op het moment dat deze afwijkt.

Locatie

We gaan er liever niet van uit, maar er bestaat een mogelijkheid dat één van de vrachtwagens betrokken is bij een ongeval op de weg. Mocht dit gebeuren, dan ontvang de gebruiker een notificatie en een waarschuwing via de app dat dit is voorgevallen en ook waar het is voorgevallen. Zo is de gebruiker altijd op de hoogte en kan hier snel op geanticipeerd worden. Dit bevorderd niet alleen de efficiëntie van de ritten van de vrachtwagens, maar ook de veiligheid van de chauffeur.

Argus app

N-Able

N-Able is een technologie ontwikkeld door Route42. Na installatie hiervan op de vrachtwagens beschik je als vloot-eigenaar over nuttige informatie die de kwaliteit en efficiëntie van de ritten kan verbeteren. Het rijgedrag van de chauffeurs kan vergeleken worden met die van andere transporteur. Tevens is er een mogelijkheid tot installeren van dashcams en real-time tracking. N-Able was voor Coffee IT een mooi uitgangspunt voor het ontwikkelen van een hybride app die deze technologie compleet maakt. En zo de gebruiker helpt om overal en altijd beschikking te hebben tot deze informatie.

Argus app

Inzicht in rijgedrag

Niet alleen de vloot-eigenaar heeft profijt van de gegevens die de hybride app genereert. Ook de vrachtwagenchauffeur zelf heeft beschikking tot informatie over het eigen rijgedrag. Direct na de rit kan de chauffeur de rit terug zien en het eigen rijgedrag analyseren. Deze manier van zelfreflectie zorgt niet alleen voor veiliger rijgedrag. Naar aanleiding van het inzicht in het rijgedrag kan ook gekeken worden naar waar er bijvoorbeeld op brandstof bespaard kan worden.

Bekijk nu

De Route42 Argus-app is een hybride app en voor iOS te downloaden.

App Store

Fabian - Recruitment

Neem contact met ons op

Wil jij een app laten maken of graag meer weten? Neem vrijblijvend contact op en wij helpen je verder.

CONTACT