App ontwikkelaar Coffee IT

40+ bedrijven


Al meer dan 40 bedrijven zijn in zee gegaan met Coffee IT. Geld verdienen met apps doe je met Coffee IT.


Meer dan 100+ apps


We hebben ondertussen al meer dan 100+ maatwerk apps (iOS, Android, Windows & web apps) op onze naam staan en ondersteund in het succes van onze opdrachtgevers.


80% kans op match


De kans dat we een samenwerking aangaan na ons eerste gesprek is 80%. Ons eerste gesprek is altijd vrijblijvend, dus aarzel niet!


geld verdienen met apps

Geld verdienen met apps, hoe zit dat?


De markt van apps is gigantisch groot en nog steeds hard groeiende. De gemiddelde Nederlander heeft 20 apps op zijn of haar telefoon staan uit de ongeveer 5 miljoen apps die er te downloaden zijn in de Google Play store en Apple App store. De traditionele manier om geld te verdienen met apps, het betalen van een app voor installatie, begint steeds verder te verdwijnen. Dit komt omdat steeds meer apps een ‘gratis’ alternatief bieden. Maar hoe kun je nog geld verdienen met apps in deze tijd? Of met andere woorden: Welke business modellen zijn aantrekkelijk voor apps?

Lees ook: Kosten van een mobiele app

Freemium apps

Mensen geven er honderden euro’s aan uit: Freemium apps. Ook dit verdienmodel speelt in op de irritatie van de gebruiker, het houdt de gebruiker namelijk een worst voor. Het verdienmodel is simpel, je biedt de gebruiker vijftig procent van de benodigde functionaliteit gratis aan en laat hem per functionaliteit bijbetalen. De gebruiker wil de app namelijk eerst uitproberen en kijken of de app hem bevalt of niet. De oorsprong zit hem al in het woord: ‘free‘ omdat de basis gratis is en de extra functionaliteiten ‘pre-mium‘ zijn. Een goed voorbeeld hiervan is de studentenschoonmaakrooster-app Swabber. Spelletjes maken vaak gebruik van dit principe. Een voorbeeld van een populair freemium spelletje is FarmVille. De implementatie hiervan is simpel: Iedere speler kan in-app producten genereren, maar betalende spelers hoeven geen uren te wachten.  Natuurlijk hoeven niet-betalende spelers aan het begin ook niet te wachten, zo krijgen ze de smaak alvast te pakken! Vaak zijn freemium apps te herkennen aan de “in-app aankopen” vermelding. Een ander kenmerk van freemium spelletjes is het snel stijgende niveau. Zó snel, dat het na een tijd bijna onmogelijk is om een level/niveau te halen zonder gebruik te maken van premium functionaliteiten.

freemium apps

In-app advertenties

Voor veel gebruikers een doodzonde; het plotseling tevoorschijn komen van ongewenste advertenties. Veel mobiele gebruikers zijn geen liefhebber van reclame op hun toestel en als er te vaak, of te prominent, reclame wordt getoond, kan dit een belangrijke reden zijn om een app van de telefoon te verwijderen. Echter werkt dit verdienmodel goed, vooral in combinatie met de optie om te betalen voor een versie zonder advertenties. Gebruikers kunnen de app zo namelijk vrijblijvend gebruiken en dit zorgt ervoor dat gebruikers eerder geneigd zijn jouw app te installeren dan een betaald alternatief. Dat advertenties bij gebruikers niet gewenst zijn is overigens ook bekend bij de adverteerders, daarom moet je veel gebruikers hebben die vaak terugkomen om geld te verdienen met advertenties. App advertenties werken met hetzelfde kosten-per-klik systeem als advertenties voor websites. Je hebt er dus baat bij om relevantere advertenties te tonen, omdat gebruikers dan vaker doorklikken en je meer geld verdient. Ons eigen concept Fool your Friends (een trivia spel op iOS) is een typisch voorbeeld van een app met reclames.

in app advertenties

Whitelabel app

Heb jij een app ontwikkeld speciaal voor een bepaalde branche, dan is de kans groot dat andere partijen binnen die branche ook geïnteresseerd zijn in de afname van jouw app. Zo kun je dezelfde app met een ander ontwerp verkopen aan verschillende partijen. Dit is voordelig voor jou, omdat de ontwikkeling en het onderhoud dan efficiënter is en het is voordelig voor de afnemers omdat zij niet de volledige kosten van een app hoeven te dragen. Er zijn een hoop branches en instellingen die toe zijn aan een standaard app-oplossing, maar deze simpelweg niet alleen kunnen laten ontwikkelen. Zeker een optie om geld te verdienen met apps! In het verleden hebben wij een whitelabel app ontwikkeld voor het beheren van iBeacons, genaamd MyBeam.

white label app

Abonnementen

Tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld: Apps met abonnementen. Bijna iedereen om je heen heeft wel een Spotify, Netflix of ander app abonnement. Abonnementen kunnen handig zijn voor bedrijven én consumenten, omdat deze vaak maandelijks opzegbaar zijn en dus de investering klein is. Aan de andere kant geeft het de ontwikkelaars ook meer vrijheid om door te ontwikkelen aan de app als er maandelijks geld binnenkomt. Bedrijfsapps met een abonnementsmodel zijn veelal communicatieapps of apps die de administratie makkelijker maken zoals bijvoorbeeld een kilometerregistratie app. Dat de hoeveelheid apps met een abonnement als verdienmodel aan het stijgen is, is ook Google en Apple niet ontgaan. Zij kondigden een paar maanden geleden aan dat de marge die zij rekenen bij abonnementen naar 15% zakt. Dit is een duidelijke stimulans om ontwikkelaars aan te moedigen voor een abonnementsmodel te gaan.

Gratis apps

Het klinkt in eerste instantie misschien wat vreemd, maar gratis apps kunnen zeker geld opleveren. Denk aan de Nike Running app. Deze app houdt je hardloopprestaties bij en coacht je tijdens het hardlopen. Dit is een gratis app om de merkbekendheid en de identificatie met het merk Nike te verhogen. Het is een vorm van marketing die de gebruiker bindt met Nike en ze overhaalt meer producten van Nike te kopen. Op die manier kan Nike toch geld verdienen met de app. Ook shopping apps zijn meestal gratis, de marge zit vaak in de producten die je kunt kopen. Als laatste kan een app gratis zijn omdat het bedrijf jouw data kan verkopen aan bedrijven die zo gerichter campagnes kunnen voeren. Denk hierbij aan de app lijn van Google.

gratis apps

Referral apps

Referral apps zijn vaak gratis voor gebruikers, maar niet gratis voor de aangesloten bedrijven. Denk bijvoorbeeld aan apps die vliegtickets verkopen van andere websites. Zij krijgen vaak een marge van de kosten van een vliegticket of krijgen betaald per doorverwijzing van een gebruiker. Deze manier van geld verdienen met apps is anders dan advertenties in een app, omdat de service die de app biedt een vergelijking van vliegtickets is. Ook hebben veel apps gesponsorde content, deze content komt van bedrijven die wat hebben betaald om hun informatie/dienst/service bovenaan te krijgen. Een voorbeeld hiervan is MrApption – een app waarbij kleine bedrijven lokaal like-and-win acties kunnen uitvoeren.

Conclusie

Je kan op veel manieren geld verdienen met apps, wat voor jouw app het beste werkt valt moeilijk te zeggen. Vaak is een verdienmodel een combinatie van de hierboven genoemde modellen. Om te bepalen welke verdienmodellen bij jouw app passen moet je de verdienmodellen valideren bij je eindgebruikers, de marktgrootte bepalen en bepalen hoe rendabel de app wordt. Dit is onder andere mogelijk door het opstellen van een businessplan. Hulp of advies nodig voor jouw app? Neem dan contact met ons op of laat een reactie achter.

iOS apps

Voor iPhone & iPad

Lees meer 

Android apps

Voor smartphones & tablets

Lees meer 

Windows apps

Voor Windows Phones

Lees meer 

Web apps

Voor (mobiele) browsers

Lees meer 

Deze opdrachtgevers gingen u voor:


Waarom Coffee IT?


  • Denkt mee over verdienmodellen en vermarketing
  • Betrokken app ontwikkelaar
  • 100+ apps gebouwd
  • Full service app oplossingen van concept tot App Store
  • Kwalitatieve apps op maat
  • Ruim 3+ jaar ervaring

Wat kost mijn app idee?


Benieuwd wat het kost om uw app idee te laten realiseren? Of advies nodig over geld verdienen met apps? Bel ons op +31 30 737 1093 of stuur een e-mail naar [email protected] voor een vrijblijvend adviesgesprek. Of vraag direct een offerte aan.

Recente projecten


Niet overtuigd? Neem een kijkje in ons recente werk.

Laten we kennis maken!


Wat is jouw idee voor geld verdienen met apps? Laat het ons weten. We komen graag in contact om vrijblijvend de mogelijkheden omtrent app ontwikkeling te bespreken.