Een nieuw app idee, daar bent u natuurlijk enthousiast over. Het idee is uniek en u heeft het nog nergens kunnen vinden. Er zijn een aantal kleine concurrenten, maar u denkt vanaf de gebruiker en ziet uw kans groot. U wilt uw idee verkopen, bouwen of bent u opzoek naar investeerders? Allereerst is het belangrijk uit te vinden in welke fase uw app idee zit.

Idee fase

U heeft een app idee, echter bent u niet de enige. Iedereen heeft ideeën, wellicht heeft iemand precies hetzelfde idee. Laat u niet afschrikken door concurrentie, een idee met concurrentie betekend in ieder geval dat er waarschijnlijk vraag naar is.

Plan fase

Er is een duidelijk plan voor het realiseren van uw app idee opgesteld met hierin uitgewerkte functionaliteiten, een doelgroep onderzoek en een financieringsplan. Het financieringsplan bestaat minimaal uit hoeveel geld nodig is om het plan uit te voeren en de manier hoe geld verdient gaat worden (de business case). Interviews met uw doelgroep kunnen leiden tot nieuwe inzichten om uw plan scherper te krijgen en ideeën te verfijnen. Ben vooral niet bang om ideeën te delen, want als het goed is veranderen deze ideeën nog een aantal keer voor het uiteindelijke plan af is.

App idee verkopen

Prototype fase

Hoe verder u in het project bent, hoe duurder aanpassingen zijn. Een effectieve manier om hierop in te spelen is het bouwen van een prototype. Het bouwen van een prototype zorgt ervoor dat u het product al kunt testen voordat er een regel code is geschreven. Dit is kosten efficiënt omdat het aanpassen van het ontwerp en de flow minder moeite vergt dan het aanpassen van code. Bovendien heeft u met een gedegen prototype meer kans bij een investeerder.

Realisatie fase

In de realisatie fase gaat u opzoek naar een app ontwikkelaar voor de realisatie. Het is vaak handig om dezelfde app ontwikkelaar te kiezen als waarbij u het ontwerp heeft laten maken. App gespecialiseerde ontwerpers zijn bekend met alle ins en outs van het ontwerpen van een app. Belangrijk de keuze van techniek voor uw app en of u uw app in Nederland of India gaat laten ontwikkelen. Mocht u hierin advies nodig hebben, dan komen wij graag in contact met u. Coffee IT is een gedegen app ontwikkelaar die uw app kan ontwikkelen en het project kan waarborgen en accrediteren.

Test/iteratie fase

Deze fase draait om verfijning. Om uw app concept nog beter te verfijnen gaat u de app testen op uw doelgroep door de app vrij te geven voor een beperkte doelgroep (Beta release). Dit is zijn de laatste momenten van feedback voordat uw app live gaat en tevens worden hiermee basis technische problemen vroegtijdig verholpen bij een doelgroep die fouten verwacht. Hiermee voorkomt u dat u klanten verliest en zorgt u voor een stabieler eindproduct. U kunt de Beta versie ook prima gebruiken voor marketing doeleinden door hem bijvoorbeeld ook vrij te geven voor nieuws kanalen. Meten is weten, daarom moet u ervoor zorgen dat de stappen van de gebruikers nauwkeurig worden gemeten. Na de puntjes op de i bent u klaar voor een definitieve publieke release.

Publicatie fase

In deze fase is de app publiekelijk beschikbaar. Feedback zal nu vooral binnen komen in de vorm van reviews en het aantal installaties. Onderhoud in deze fase is nog noodzakelijk, maar features zullen over het algemeen niet snel meer veranderen. Marketing en klantenservice is waarschijnlijk in deze fase nog nodig om u app te boosten en klanten te behouden.

Tips

Stel ultimatums en plan vooruit. Zorg dat u niet te lang in de concept fase blijft zitten en hak knopen door, maar zorg ervoor dat u beslissingen blijft testen. Laat anderen de voortgang beoordelen en vergeet niet om uw business case altijd in het visier en scherp te houden.

NEEM CONTACT MET ONS OP

Wil jij een app laten maken of graag meer weten? Neem vrijblijvend contact op en wij helpen je verder.

CONTACT