Direct op de koffie?

Met de komst van de Android instant apps is het downloaden van een app vanuit de Google Play Store niet meer nodig. De nieuwe Google techniek maakt het mogelijk om apps zonder installatie te gebruiken op een Android smartphone. Benieuwd of een instant app voor u een waardevolle bijdrage kan leveren? Wij gaan graag met u in gesprek over de mogelijkheden van Google instant apps. Neem contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Instant apps voor Android


Tijdens het Google I/O-evenement werd de komst van instant apps aangekondigd. Door deze nieuwe functie kunnen Android apps worden gestart zonder installatie. Apps blijven slechts tijdelijk op het apparaat staan. Het SDK-bestand wordt automatisch verwijderd wanneer de app op de smartphone of tablet wordt afgesloten. Op termijn zal het mogelijk zijn een app via een url te openen of door in de buurt te zijn van een iBeacon. Een instant app is erg geschikt voor gebruikerssituaties waarin de app maar één keer hoeft te worden gebruikt.

Door de nieuwe app functie is de drempel om een app te gebruiken aanzienlijk lager geworden. Dit biedt diverse mogelijkheden om voor nieuwe gebruikers te zorgen. Het is mogelijk om een installatie-knop in te bouwen, zodat gebruikers de app direct kunnen installeren op een mobiel apparaat.

Neem contact op

UI & UX design


De kracht van een succesvolle app is een gebruiksvriendelijk design. Door overzicht te behouden vinden gebruikers gemakkelijker hun weg in de applicatie. Hoewel een instant app bedoeld is voor eenmalig gebruik kan een goed doordacht UI & UX design ervoor zorgen dat de app ook daadwerkelijk wordt gedownload op het apparaat. Indirect stijgt hierdoor aantal terugkerende gebruikers van uw app.


App ontwikkeling


Bij het ontwikkelen van een applicatie is de kwaliteit van de code van wezenlijk belang. Wij stellen hoge eisen aan onze apps. Eventuele bugs worden in een vroeg stadium verholpen waardoor onze apps zeer snel zijn. Bovendien zijn toekomstige updates en onderhoud eenvoudiger uit te voeren. Coffee IT is in staat om een app van scratch af aan te bouwen of uw bestaande applicatie geschikt te maken voor instant apps.


App marketing

Door onze kennis op het gebied van app marketing zijn wij in staat de doelgroep voor uw app te bereiken. Instant apps kunnen worden geïndexeerd door Google. Hierdoor kan het bereik en zichtbaarheid van uw applicatie aanzienlijk worden vergroot. Wij hebben onder andere ervaring met SEO, SEA, social media en ASO (app store optimalisatie). Hierdoor kunnen wij de zichtbaarheid van uw Android app in de Google Play Store vergroten.

Android Instant Apps

De voordelen van een instant app


Een Android instant app biedt diverse voordelen. Het feit dat een app hierdoor niet meer op een toestel geïnstalleerd hoeft te worden is hiervan wellicht de belangrijkste. Hierdoor blijft de opslagruimte bespaart en is de app sneller toegankelijk voor gebruikers. Daarnaast hebben instant apps nog een aantal voordelen.

  • Geen download en installatie vanuit de Play Store vereist
  • Compatible met vrijwel ieder Android toestel
  • Native app met meer functionaliteit dan een website
  • Te indexeren door de Google zoekmachine
  • Beschikbaar vanaf Android 4.2 (Jelly Bean)

Wat kost het maken van een instant app?


Bent u overtuigd van de kracht van een instant app? Coffee IT kan u helpen met de realisatie van een installatieloze Android app. Wij hebben ruime ervaring met het bouwen van Android apps voor smartphones, tablets en Android wear. Indien gewenst kunnen wij uw bestaande Android app compatible maken voor Google instant apps, zodat uw applicatie te gebruiken is zonder deze te downloaden en te installeren. Benieuwd naar de kosten voor de ontwikkeling van een Android app? Vraag een vrijblijvend gesprek aan, wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden en kosten van een instant app. Direct een gerichte prijsopgave ontvangen? Vraag dan direct een offerte aan.

Recente Android projecten


Nog niet overtuigd? Bekijk ons recente werk.

NEEM CONTACT OP MET ONS

Wil jij een app laten maken of graag meer weten? Neem vrijblijvend contact op en wij helpen je verder.

CONTACT