EEN DEVELOPER ACCOUNTAANMAKEN

Het moment is bijna daar: champagne, feest en misschien wat last minute stress. We hebben een succesvol Android of iOS app laten maken en jouw app staat op het punt live te gaan. De laatste stap is het aanmaken van een Android of iOS Developer account.

Op deze pagina leggen wij uit hoe je een developer account aanmaakt voor Apple en Android. Heb je al een account en ben je benieuwd naar de content die je moet aanleveren voor de livegang van jouw app? Bekijk dan deze pagina waar wij een checklist geven voor de app release.

Wil je een developer account aanmaken voor Android of voor Apple?

Developer account Apple

DEZE MERKEN VERTROUWEN COFFEE IT 

DEVELOPER ACCOUNT AANMAKEN:WAT HEB JE NODIG?

Wanneer je een app lanceert in de App Store of de Google Play Store dan moet je een developer account aanmaken. Op deze pagina leggen wij stapsgewijs uit hoe je een developer account aanmaakt voor beide platformen. Om de release van jouw app soepel te laten verlopen adviseren wij dat je ongeveer twee weken voor de release begint met het aanmaken van jouw developer account. Houd er rekening mee dat jij creditcardgegevens en een Apple product (voor tweestapsverificatie iOS) nodig hebt.

apple of android developersaccount aanmaken

KOSTEN DEVELOPER ACCOUNT

Wanneer je een Apple developer account wil aanmaken dan zitten daar kosten aan verbonden. Een developer account kost 99,- per jaar. Dit geldt overigens voor een individueel account waarbij je minimaal 18 jaar oud moet zijn. Als je onder de 18 bent, dienen je ouders hiervoor toestemming te geven. Het is ook mogelijk om als organisatie een Enterprise Developer account aan te vragen. Dit Apple developer account bedraagt 299,- per jaar.  

  • Apple: 99,- dollar per jaar (299,- voor Enterprise account)
  • Google:  25,- dollar eenmalige registratie fee

AANMAKEN VAN EEN APPLE DEVELOPER ACCOUNT

Of je nu de app wilt gebruiken voor commerciële doeleinden of voor intern/persoonlijk gebruik. Voor beide moet je een Apple developer account aanmaken, alleen verschilt de informatie die je moet invullen. Voor het aanmaken van een Apple developer account heb je een Apple-ID nodig met tweestapsverificatie.

Apple-developer-account-aanmaken

Tip: heb je nog geen Apple-ID? Maak er hier één aan. Heb je geen Apple product? Vraag dan of je er één kan lenen.

Doorloop de volgende stappen:

Stap 1: navigeer naar deze pagina.

Stap 2: klik op de blauwe button rechtsboven ‘enroll’.

Stap 3: klik op de blauwe button ‘start your enrollment’

Stap 4: vul de gegevens in en word lid van het Apple Developers Program.
Je hebt organisatiegegevens nodig zoals: D-U-N-S nummer, autorisatie en een bedrijfswebsite. Na het opvragen van het D-U-N-S nummer krijg je een e-mail met daarin het nummer.

Stap 5: controleer de gegevens en bevestig alle informatie.

Stap 6: vul de betaalgegevens in. Je kunt kiezen om de iOS Developer Account kosten van 99,- dollar per jaar automatisch te laten afschrijven of handmatig over te maken.

Stap 7: klaar! Apple stuurt binnen 24 uur een bevestigingsmail.

Stap 8 (alleen voor onze ontwikkelpartners): Nodig ons uit met rechten. Ga naar Users and Access –> druk het ‘+’ –> vul onze gegevens in en vink de rol ‘Admin’ aan. Ons e-mailadres: info@coffeeit.nl

Stap 9: De laatste stap! Ga op de zelfde pagina naar ‘Keys‘ en klik hier vervolgens op ‘Request Access’. Na enkele minuten krijg je een mail van Apple met bevestiging. That’s it! Nu kunnen wij aan de slag.

AANMAKEN VAN EEN GOOGLE PLAY DEVELOPER ACCOUNT

Kies of je de app wilt gebruiken voor commerciële doeleinden of voor intern/persoonlijk gebruik. Voor beide moet je een developer account aanmaken, alleen verschilt de informatie die je later moet invullen. Voor het aanmaken van een Android developer account heb je een Google-account nodig. Doorloop de volgende stappen:

Stap 1: navigeer naar deze pagina.

Stap 2: log in met je huidige Google-account of maak een nieuwe aan.

Stap 3: lees en accepteer de ontwikkelaars overeenkomst.

Stap 4: vul de gegevens in en ga akkoord met de registratiekosten (25 dollar). Let op: de developer naam wordt weergegeven in de Google Play Store onder hetzelfde account. Houd hier rekening mee.

Stap 5: klaar! Als alles is afgerond en ingevuld is word je automatisch doorgestuurd naar de Developer Console van Google. Je account is klaar voor gebruik.

Stap 6 (alleen voor onze opdrachtgevers):  voeg ons toe als gebruiker aan het ontwikkelaarsaccount. Ga naar instellingen –> gebruikers en rechten –> nieuwe gebruikers uitnodigen –> vul ons mailadres in (burg@coffeeit.nl en hendrikx@coffeeit)

BEKIJK ONZE REACT NATIVE APPS

Contact Coffee IT

Neem contact op

Wil jij een app laten maken of graag meer weten? Neem vrijblijvend contact op en ik help je graag verder.

vrijblijvend adviesgesprek

CONTACT

Heb je een vraag? Neem vrijblijvend contact op en ik help je graag verder.

vrijblijvend adviesgesprek