Utrecht, 3 november | 4 minuten 

Met de release van de iPhone 12 Pro wordt de LiDAR technologie voor veel mensen in een keer een stuk toegankelijker. Maar wat houdt LiDAR precies in en kan deze technologie handig voor jouw organisatie zijn? Hieronder gaan we daar dieper op in. ??

LIDAR TECHNOLOGIE: HANDIG OF NIET?

Apple-fans zullen deze toevoeging aan de iPhone 12 Pro al wel hebben gezien: de LiDAR technologie. De nieuwe sensor zat al in de iPad Pro, maar is nu ook toegevoegd aan de nieuwste telefoon van Apple. LiDAR staat voor Light Detection And Ranging. Het lijkt een beetje op een radar (vandaar de overeenkomst in naam). Het schiet namelijk onzichtbare stralen licht in de ruimte om zo een duidelijke indruk te krijgen van de objecten in de omgeving. Klinkt heel gaaf, maar wat kan je er precies mee?

Met behulp van de nieuwe LiDAR technologie kan de nieuwe iPhone het onderwerp en de achtergrond beter scheiden, hierdoor worden de foto’s in portretstand nog realistischer. Het is ook heel handig voor toepassingen met AR (Argumented Reality). Gebruik jij bijvoorbeeld weleens de Measure app van Apple? Deze is met de iPhone 12 Pro een stuk nauwkeuriger geworden.

Naar verwachting gaan autofabrikanten deze technologie ook steeds meer gebruiken in hun zelf-rijdende auto’s. Dit maakt het steeds veiliger om de auto autonoom in het verkeer te laten rijden. Ook in de bouw is deze technologie een waardevolle toevoeging, dit maakt dat het opmeten van bijvoorbeeld gebouwen en materialen een stuk sneller gaat.

Natuurlijk konden wij het niet laten om deze nieuwe technologie in de iPhone 12 Pro zelf even uit te proberen. In de video hieronder scannen we heel gemakkelijk een stoel in ons kantoor. Heel gaaf!