Belangrijk! Apple kondigt nieuwe richtlijnen aan voor apps in de Apple App Store

Hallo app partners,

Gisteren op 3 juni 2019 heeft Apple tijdens de WWDC (Worldwide Developers Conference) een aantal wijzigingen aangekondigd die mogelijk van invloed zijn op de werking van jullie app. Als partner in app ontwikkeling vinden wij het belangrijk jullie op de hoogte te stellen van deze wijzigingen. In dit nieuwsartikel informeren wij jullie van de belangrijkste wijzigingen.

Aangescherpte richtlijnen

Apple heeft nieuwe richtlijnen geïntroduceerd. Met name het vergaren van data van app gebruikers en de wijze van inloggen gaan veranderen. De belangrijkste richtlijnen met de grootste impact voor het iOS framework:

  1.  Gebruikers moeten de optie krijgen om zich aan te melden met een Apple login als er een third-party optie aanwezig is. Gebruikers kunnen ervoor kiezen om zich niet meer met social media kanalen in te loggen maar met de nieuwe Apple login.
  2. Apps moeten toestemming krijgen voor het verzamelen van gegevens, zelfs als de gegevens op het moment van of onmiddellijk na verzameling als anoniem worden beschouwd.
  3. Apps die informatie verzamelen van elke bron die niet rechtstreeks van de gebruiker is of zonder nadrukkelijke toestemming van de gebruiker, zelfs openbare databases, zijn niet toegestaan in de Apple App Store.

Wat nu?

Is jouw app te downloaden in de Apple App Store? Dan zijn bovenstaande integraties noodzakelijk. Indien wenselijk kun je contact opnemen met ons. Wij kijken dan of de app voldoet aan deze nieuwe aangescherpte richtlijnen van Apple. Tevens kunnen wij de extra feature toevoegen van de nieuwe single sign-in van Apple. Wanneer deze functie beschikbaar moet zijn is door Apple geschat op eind dit jaar. Apple heeft aangegeven dat indien de app niet aan deze voorwaarden voldoet, de app niet meer te downloaden is in de Apple App Store. Later dit jaar zal het niet meer mogelijk zijn om updates te pushen zonder de integratie van bovenstaande punten.

Contact Coffee IT

Neem contact op

Wil jij een app laten maken of graag meer weten? Neem vrijblijvend contact op en ik help je graag verder.

vrijblijvend adviesgesprek

CONTACT

Heb je een vraag? Neem vrijblijvend contact op en ik help je graag verder.

vrijblijvend adviesgesprek