In dit artikel gaat Coffee IT in op een aantal verschillende type investeringen voor een start-up app. Wilt u weten in welke fase uw concept/app zich bevindt? Wij helpen u graag verder.

Iedere start-up heeft in een bepaalde fase een investering nodig. Het uiteindelijke doel van iedere investeerder bij een investering is echter het opleveren van meer geldmiddelen dan er aan het begin van de investering ingestoken is, daarom is het voor de investeerder belangrijk te weten in welke fase de onderneming zich bevindt en wat het potentieel is (de business case). Ben je bereid om aandelen in te ruilen voor kapitaal? Dan zijn er drie opties: Angel investors, equity based crowdfunding en venture capitalists.

Maar wat is het verschil tussen angel-investment, equity-based crowdfunding en venture capital?

Angel investment

individueel
€100.000Beginnend
 • Individuele investeerder
 • Tussen de € 10.000 en € 100.000 investeringen. Altijd minder dan 1 miljoen euro
 • Geinteresseerd in early-stage bedrijven en start-ups
 • Contacten en ervaring
 • Vaak niet actief betrokken in het management

Equity crowdfunding

Groep
€500.000Gestart
 • Een groep investeerders die samen investeren vanuit een stichting;
 • Investeringen tussen de € 50.000 en € 500.000;
 • Early-stage bedrijven en start-ups;
 • Groot netwerk en ervaring
 • Passieve rol in de organisatie
 • Meer publiciteit en publiek.

Wat kan ik verwachten?

Voor welke investeringsoptie je ook kiest, de kans is groot dat de potentiële investeerder eerst uitgebreid je plannen bespreekt. Voor de hand liggend zul je uit moeten kunnen leggen wat jou concept of startup inhoudt. Maar het is ook belangrijk voor de investeerder te weten om hoeveel geld je vraagt, waar je het aan gaat besteden en wanneer hij het bedrag/rendement terug kan verwachten. Om de antwoorden van deze vragen te waarborgen zal je ook uit moeten kunnen leggen wanneer je break-even verwacht te spelen, hoe je het product gaat promoten en vooral waarom jouw product uniek is ten opzichte van soortgelijke producten.

App investeerders

Overige benodigdheden

Belangrijk voordat je investeerders gaat aanspreken is dat je een mock-up hebt. Een mock-up is een klikbare versie van het ontwerp zonder technische realisatie. Een mock-up zorgt ervoor dat jij jouw app kunt testen zonder hem te ontwikkelen en dit bespaart geld. Dat niet alleen, investeerders krijgen hierdoor ook een beeld van hoe ver jouw concept is.

Ook kan het handig zijn om een pers kit te hebben. Dit is een pakket met hierin promotie materiaal (video, screenshots, banners), een korte beschrijving, een lange beschrijving en een lijst van functionaliteiten. De pers kit wordt vaak gebruikt voor media aandacht.

NEEM CONTACT OP MET ONS

Wil jij een app laten maken of graag meer weten? Neem vrijblijvend contact op en wij helpen je verder.

CONTACT
Job Burg