Direct op de koffie?

Als ervaren app ontwikkelaar weten wij dat veel opdrachtgevers niet stilstaan bij de kosten voor het onderhoud van een app. Echter is tijdig onderhoud van wezenlijk belang om een app draaien en goed werkend te houden. Daarom is het verstandig om alvorens de ontwikkeling de onderhoudskosten in kaart te brengen. Benieuwd wat het kost om een app de onderhouden? Neem dan contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Wat kost het onderhoud van een app?


De kosten voor het onderhouden van een app is sterk afhankelijk van de gekozen ontwikkelmethode. In de regel geldt dat native apps duurder zijn in ontwikkeling en onderhoud dan hybride en web apps. Dit komt doordat native apps specifiek voor een platform worden gebouwd. Een hybride app kan in één keer over meerdere platformen worden uitgerold. Hierdoor hoeft er in wezen maar één app onderhouden te worden.

Naast het soort app is ook het aantal mobiele apparaten waarop de app compatible dient te zijn van belang voor het onderhoud. Is uw app alleen geschikt voor smartphones of dient deze ook op een tablet goed te werken? Hoe meer mobiele apparaten de app dienen te ondersteunen, hoe hoger de kosten voor het onderhoud van een app.

Wilt u meer weten over de onderhoudskosten van een app? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie. Wij vertellen u graag meer over het updaten en onderhouden van een app.

Neem contact op
Kosten onderhoud app
Gemiddeld aantal app updates

Waarom is onderhoud aan een app belangrijk?


Na de ontwikkeling wordt uw app gepubliceerd in de App Store of Google Play Store. Het is belangrijk dat uw app goed blijft functioneren. Ook na systeemupdates van iOS en Android dient uw app goed te werken. Tijdig onderhoud is belangrijk om ervoor te zorgen dat uw app ook voor de nieuwere generatie smartphones of tablets geschikt is.

Hoe vaak wordt een app update uitgevoerd?

Er gelden geen vaste regels voor het uitvoeren van updates aan apps. Uit onderzoek van AnyPrecense blijkt dat ruim de helft van de apps eens in de zes maanden wordt geüpdatet. Bijna één derde van de apps die in de app stores staan worden vaker dan een maand geüpdatet. Bij een tiende van de apps wordt één keer per jaar een update uitgevoerd.

UI & UX design


Wanneer updates aan een mobiele app worden uitgevoerd kan het in sommige gevallen handig zijn om het design te herzien. Een redesign van een app kan nodig zijn om weer te voldoen aan de laatste richtlijnen van Android en Apple. Ons team van designers kan een UI (user interface) en UX (user experience) design maken die past bij uw huisstijl.


App ontwikkelen


De kwaliteit van de code is één van de belangrijkste aspecten die bijdraagt aan de kosten voor het onderhouden van een app. Door bugs vroegtijdig op te sporen en op te lossen kan er in de toekomst op onderhoudskosten worden bespaart. Coffee IT waarborgt de kwaliteit van elke app door deze volgens een vast patroon te testen.


App marketing


Wanneer een grote update aan uw app is uitgevoerd kan een herpositionerings-strategie gewenst zijn. Wij werken met ervaren app marketeers die de zichtbaarheid van uw in de app stores kunnen vergroten. Dit resulteert in meer downloads van uw app met als doel het vergroten van het aantal actieve gebruikers.


Hoe komen de onderhoudskosten van een app tot stand?


De kosten voor het onderhouden en updaten van een app kunnen per app verschillend uitpakken. In de regel hebben complexe apps met veel functionaliteiten meer onderhoud nodig. Ook de kwaliteit van de code heeft grote invloed op de totstandkoming van de onderhoudskosten.

Kosten voor het onderhouden van een app ontstaan in de regel door de onderstaande app updates:

  • Software updates
  • Schermgrootte updates
  • Design updates
  • Beveiliging updates
Onderhoudskosten
Ondersteuning en service level agreement

Hoe werkt een onderhoudscontract?


Een app ontwikkelaar van kwaliteit, zoals Coffee IT, geeft na de ontwikkeling van een app een garantieperiode af. Bugs die na de oplevering worden geconstateerd worden direct en kosteloos opgelost. Daarnaast bieden wij tevens verdere ondersteuning omtrent het onderhoud van uw app. Wij bieden de mogelijkheid tot de afname va een Service Level Agreement (SLA).

Een SLA is een onderhoudscontract die in overleg wordt overeengekomen. Bugs die tijdens de testface van de app niet aan het licht zijn gekomen worden hierin opgelost. Maar ook bugs die voortkomen uit wijzigingen in besturingssystemen van bijvoorbeeld Google of Apple. Meer weten over app ondersteuning? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Uw app laten onderhouden door Coffee IT?


Heeft u reeds een app laten ontwikkelen door een andere app bouwer? En is uw app toe aan onderhoud of een update? Indien gewenst kunnen wij het onderhoud aan uw bestaande app uitvoeren. Wij hebben ervaring met alle soorten apps en mobiele besturingssystemen. Of het nu gaat om een iPhone, iPad of Android app. Ongeacht de ontwikkelmethode zijn wij u staat updates en onderhoud voor u uit te voeren. Benieuwd de kosten voor het laten onderhouden van een app door Coffee IT? Neem dan contact met ons op voor meer informatie.

NEEM CONTACT OP MET ONS

Wil jij een app laten maken of graag meer weten? Neem vrijblijvend contact op en wij helpen je verder.

CONTACT