ExamenOverzicht

Hét leerplatform dat studenten helpt hun examens te halen.

examenoverzicht educatieve app
examenoverzicht-e-learning-app

CASE EXAMENOVERZICHT

De missie van ExamenOverzicht is om ervoor te  zorgen dat iedere middelbare scholier slaagt voor zijn eindexamen. ExamenOverzicht doet dit door examen stof begrijpbaar te bundelen in samenvattingen en bundels. Innovativiteit is wat ExamenOverzicht en de doelgroep van ExamenOverzicht drijft en daarom hebben zij ingespeeld op de trend dat steeds meer studenten digitaal leren in plaats van in de boeken. Door ons een digitaal platform van een educatieve app en een website te laten ontwikkelen zijn alle bundels en samenvattingen van ExamenOverzicht nu digitaal beschikbaar.

slagen voor examen

Examens

De eindexamens vallen ieder jaar in dezelfde periode, hierdoor zijn de aanvragen rond die periode extreem hoog en moeten de applicaties geschikt zijn om snel te schalen.

middelbare scholieren

Middelbare scholieren

De doelgroep van ExamenOverzicht doet alles digitaal, daarom was het heel logisch dat ExamenOverzicht zich ook ging digitaliseren met een e-learning app. Zo blijft ExamenOverzicht dicht bij de doelgroep.

studeren

Studeren

Middelbare scholieren hebben vaak moeite met leren. De hoeveelheid informatie is extreem hoog en ze kunnen de vakantie bijna ruiken. Om die reden maakt ExamenOverzicht de drempel om te leren zo laag mogelijk met bondige samenvattingen waarin alleen de informatie staat die écht belangrijk is.

"COFFEE IT Levert professioneel werk en communiceert goed"

– Guilherme Luttikhuizen dos Santos, ExamenOverzicht

Guilherme is de oprichter van ExamenOverzicht en ziet het bedrijf een marktleider worden op het gebied van samenvattingen voor eindexamens.

Bekijk andere klantreviews
examenoverzicht app

Educatieve app voor middelbare scholieren

Met de ExamenOverzicht app worden studenten klaargestoomd voor de eindexamens. In deze educatieve app kunnen studenten hun vakkenpakket aangeven en hun cijferlijst. Vervolgens wordt er een rooster gemaakt zodat studenten overzichtelijk kunnen zien wanneer hun eindexamens zijn en welk punt ze daar minimaal voor dienen te behalen. Natuurlijk wordt hiermee alleen een doel gesteld, maar ExamenOverzicht biedt ook de middelen dit doel te bereiken.

Denk hierbij niet alleen aan in-app samenvatting maar ook aan bijvoorbeeld een begrippenlijsten, oefenvideo’s, leertips en oude examens. Een educatieve app heeft pas een functie als de app ook toegevoegde waarde biedt aan de traditionele stof, daarom is het belangrijk jouw e-learning app aan te sluiten bij de wensen van de doelgroep. Benieuwd hoe wij dit doen?

Neem dan contact met ons op

Groot succes!

De ExamenOverzicht app is met veel succes in de Apple App Store en Google Play Store gelanceerd. Niet alleen kreeg de app direct tientallen duizenden installaties, de app stond ook in de top 10 van de educatieve apps in de Google Play Store. Dat is niet de enige faam die ExamenOverzicht heeft gekregen. De app is namelijk ook door iCulture uitgeroepen tot een van de beste nieuwe apps in 2018 april.

150k

gebruikers

30+

vakken

30k

samenvattingen aangeschaft

4.6

Store beoordeling

Examen overzicht in de media

Hybride app oplossing

De iOS en Android app van ExamenOverzicht zijn allebei hybride apps. Deze zijn zo ontwikkeld dat ze op beide platformen de beste gebruikerservaring bieden. De app heeft dezelfde functionaliteiten als de web-app, maar zorgt ervoor dat er een mobiel laagje overheen zit die de gebruiksvriendelijkheid ten goede komt. Er is voor een hybride app gekozen, omdat de app een kleine doorlooptijd had en er snel voor het hoogseizoen waarde moest worden gemaakt.

android samenvatting reader
vakken samenvattingen

VAKKEN SAMENSTELLEN

Personalisatie is in hedendaagse apps niet weg te denken. Studenten hebben allemaal een eigen vakkenpakket met daarin soms nog vakken op een hoger of lager niveau. Om die reden was het belangrijk personalisatie toe te passen waardoor studenten hun eigen vakkenpakket samen kunnen stellen en een leerervaring op maat krijgen.

Examenrooster

Deze persoonlijke ervaring gaat verder in het digitale examenrooster, iedere student krijgt hierin precies alle vakken te zien die hij of zij volgt. Hierdoor hebben de studenten vroegtijdig al een goed beeld van examenweken en kunnen ze beter inschatten wanneer ze voor welk vak moeten leren. Ook kunnen ze in de e-learning omgeving vakken van collega studenten zien. Voor wat externe motivatie is het rooster ook downloadbaar en printbaar gemaakt.

Educatieve-app

Bekijk nu

Benieuwd naar de ExamenOverzicht app of website?

Google Play Store App Store 

Benieuwd naar het resultaat?

Fabian - Recruitment

Neem contact met ons op

Wil jij een app laten maken of graag meer weten? Neem vrijblijvend contact op en wij helpen je verder.

CONTACT