Rijksmuseum Boerhaave

Een Android app die de buitenlandse museumbezoeker voorziet van de juiste informatie over het museum in het Engels

RIjksmuseum Boerhaave Tablet App

Case

Rijksmuseum Boerhaave ontvangt regelmatig buitenlandse bezoekers. Bijvoorbeeld toeristen die in Nederland op vakantie zijn en het museum willen bezoeken. De objecten in het museum zijn voorzien van Nederlandstalige toelichting. Omdat de meeste toeristen geen Nederlands kunnen lezen, heeft Coffee IT een Android app ontwikkeld voor Rijksmuseum Boerhaave. Deze app helpt buitenlandse bezoekers om te navigeren door het museum en alle toelichting en uitleg over de objecten in het museum te begrijpen.

plattegrond locatie

Plattegrond

De gebruiker kan in de app per hal in het museum een plattegrond tevoorschijn halen. Dit maakt het eenvoudiger voor de museumbezoeker om door het museum te navigeren.

museum informatie

Informatie

Alles wat de museumbezoeker wil weten over het museum, de thema’s en de objecten is in het Engels in de app terug te vinden.

content management systeem

Platform

De app is voor Android ontwikkeld en wordt door Rijksmuseum Boerhaave geïnstalleerd op tablets. Deze tablets kunnen de museumbezoekers gebruiken tijdens hun bezoek aan het museum


Het is fijn samenwerken met Coffee IT dankzij een vlotte tiktak communicatie, door goed te luisteren en relevante vragen te stellen weten ze snel de passende digitale vertaalslag te maken.

– Barbe Messing

Informatie

Voor de museumbezoeker die geen Nederlands kan, biedt deze Engelstalige Android app uitkomst. De app voorziet de gebruiker van alle informatie die de bezoeker op dat moment nodig heeft of zoekt. De informatie is per thema en locatie ingedeeld, maar kan op elk moment in de app opgevraagd worden. Om het zoeken nog makkelijker te maken, kan de gebruiker de zoekfunctie gebruiken. Met enkele lettergrepen doet de zoekbalk al suggesties voor hetgeen de museumbezoeker wellicht zoekt. Dus ook als de bezoeker niet door de hele app navigeert, kan het handmatig opgezocht worden.

Rijksmuseum Boerhaave Tablet Android App Zone
Rijksmuseum Boeerhaave menu structuur zoeken

Hierarchische Structuur

De indeling van de app is zo overzichtelijk mogelijk en op basis van locatie ingedeeld. De gebruiker ziet links een menu met daar de thema’s van het museum. De gebruiker kiest het thema waar die zich op dat moment in het museum bevindt en kan daaropvolgend een hal kiezen waar de bezoeker op dat moment is of heen gaat. De hal is opgebouwd uit verschillende zones en elk museumobject is in de app aangeduid met een location marker. De museumbezoeker kan aan de hand van de location markers het object bekijken, maar ook de informatie via de juiste zone opzoeken.

Plattegrond

De informatie van alle museumobjecten kan niet alleen via de zoekfunctie opgezocht worden. Aan de hand van de plattegronden die de bezoeker in de app kan opvragen, ziet de bezoeker hoeveel en waar in de betreffende hal de museumobjecten staan. Deze kunnen in de plattegrond zelf aangeklikt worden voor meer informatie over dit object. De museumbezoeker navigeert op deze manier op eigen houtje door het museum.

Rijksmuseum Boerhaave plattegrond

Museum

Ontdek de wereld van wetenschap in Rijksmuseum Boerhaave

Wat zijn de belangrijkste ontdekkingen uit onze Nederlandse wetenschapsgeschiedenis? Welke onderzoekers zaten daarachter en hoeveel impact hebben hun ontdekkingen op ons leven van vandaag? Ontdek meer over hun uitvindingen en denk mee over grote vragen van nu.

Met een collectie die vijf eeuwen onderzoek en innovatie toont, en een intensieve samenwerking met kopstukken uit de wetenschap van vandaag, biedt Rijksmuseum Boerhaave bezoekers van alle leeftijden een intrigerende kijk in de wereld van wetenschap.

Content editor

Voor Rijksmuseum Boerhaave is een content editor in de app gebouwd. Omdat de museumcollectie van samenstelling kan veranderen, is deze editor ingebouwd zodat de opdrachtgever zelf de tekst van elk object en element in de app kan aanpassen.

Rijksmuseum Boerhaave Content Management System Cms

Bekijk in het museum

De Android app staat op de tablets van Rijksmuseum Boerhaave geïnstalleerd. Breng een bezoek aan het museum om de app te proberen.

Fabian - Recruitment

Neem contact met ons op

Wil jij een app laten maken of graag meer weten? Neem vrijblijvend contact op en wij helpen je verder.

CONTACT