Een app laten ontwikkelen in landen zoals India, Wit-Rusland of China lijkt aanlokkelijk. Ontwikkelaars uit deze landen rekenen lage uurtarieven, omdat het inkomen en de kosten in die landen vaak veel lager ligt dan in Nederland. Echter komt Coffee IT geregeld in contact met klanten die spijt hebben als haren op hun hoofd van het app ontwikkelen in India.

Beheer

Potentiële problemen van een app ontwikkelen in India zijn bijvoorbeeld de taal-barrière of cultuurverschillen, maar deze problemen zijn eenvoudig op te lossen met een Nederlands of Engels sprekend tussenpersoon. Waarom zorgt een app ontwikkeld in het buitenland uiteindelijk toch voor problemen? Vaak krijgt Coffee IT de vraag of zij de puntjes op de i wilt zetten voor een app ontwikkeld in India. “De puntjes op de i” zijn in dit geval vaak maar kleine wijzigingen, maar zodra de code ingezien wordt door één van onze ontwikkelaars is al snel duidelijk dat het hele fundament van de app een onstabiel kaarthuis is zonder instructies en dat de kleinste veranderingen intens veel moeite kosten. Dit type veranderingen vallen vaak onder beheer. Kosten van beheer in ‘normale’ apps zit vaak rond de 60% – 70%, met een app ontwikkeld in India loopt dit makkelijk tot het vijfvoudige uit.

Testen

Een van de belangrijkste aspecten van een mobiele app; het testen. Waarom is testen zo belangrijk? Testen is belangrijk om ervoor te zorgen dat uw klanten een frictieloze ervaring krijgen, maar ook om te voorkomen dat gegevens of misschien nog wel erger financiële middelen niet worden gestolen. Hoe het element testen zorgt voor frictie met een app ontwikkelen in India? Het kan zo zijn dat u besluit om een login functionaliteit te laten ontwikkelen. Aan deze functionaliteit hangen een paar tastbare eisen, namelijk: U wilt een loginveld, een wachtwoordveld en een knop die u naar de rest van uw applicatie doorverwijst bij een juist ingevoerde combinatie van een email adres en een wachtwoord. Prima te testen op het eerste oog. De waarheid is echter minder zoet. U moet namelijk veel meer testen dan op het eerste oog zichtbaar, enkele voorbeelden zijn: controleren of de verbinding prive is en testen of de wachtwoord controle te omzeilen is. U heeft namelijk de plicht uw gebruikers hierin te beschermen.

App ontwikkelen in India

Tijdsbudget

Testen van de front-end van uw app gaat een hoop van uw tijd kosten bij het laten ontwikkelen van een app in India. Dit zal er in veel gevallen voor zorgen dat uw tijdsbudget zal overschrijden. Tevens kan het zo zijn dat de lead-ontwikkelaar plots zonder uw weten op vakantie gaat of wordt ontslagen, waardoor het project snel aanpassen nog meer een uitdaging wordt.

Hulp nodig bij app ontwikkelen in India?

Voor exploratie projecten kan een app ontwikkelen in India een prima optie zijn, u bent niet veel investering kwijt voor een klein resultaat. Mocht u ondersteuning zoeken van een onafhankelijk app bureau die met u een uitgebreid technisch document opstelt of controleert dan komen wij graag met u in contact. Coffee IT, biedt ook de mogelijkheid bestaande apps te accrediteren of te onderhouden.

Op zoek naar een app ontwikkelaar?

Gerenommeerd app ontwikkelaar Coffee IT kijkt vrijblijvend met u naar een kosten efficiënte oplossing en geeft eerlijk en open advies. Vraag vrijblijvend een offerte aan of ga eens met ons op de koffie. Wij geven een frisse kijk op uw vraag en zijn gebrand op resultaat.

NEEM CONTACT OP MET ONS

Wil jij een app laten maken of graag meer weten? Neem vrijblijvend contact op en wij helpen je verder.

CONTACT
Job Burg