...Kosten?

Je hebt (of staat op het punt om) een app te laten ontwikkelen of de app gaat live. De livegang is altijd een fantastisch moment, zowel voor ons als voor de opdrachtgever. Toch houdt het ontwikkelproces hier niet op. Vaak staan opdrachtgevers er niet bij stil dat er ook kosten zijn nadat de app is ontwikkeld: de zogeheten app onderhoud kosten. Regelmatig en tijdig onderhoud is belangrijk voor de levensduur van een app. Hierdoor blijft de app beschikbaar en bruikbaar. Er vinden regelmatig besturingssysteem updates plaats, het is belangrijk dat de app hierop getest en bijgewerkt wordt. Zonder onderhoud ervaren app gebruikers bugs en issues die opgelost dienen te worden. Door onderhoud te plegen bespaar je op de lange termijn juist aan kosten. Benieuwd wat het ontwikkelen van een app kost? Neem dan contact op via de onderstaande button of stuur ons een email met je app concept.

NEEM CONTACT OP
kosten app onderhoud

Wat zijn app onderhoud kosten

De kosten voor app onderhoud zijn sterk afhankelijk van de gekozen ontwikkelmethode, het framework waarop de app werkt en de complexiteit van de app en haar functionaliteiten. Zo worden bijvoorbeeld native apps voor een specifiek platform gebouwd (iOS of Android bijvoorbeeld). Hybride apps kunnen met wat kleine aanpassingen in één keer over meerdere platformen worden uitgerold. Dit betekent dat er bij een hybride app in wezen maar één app onderhouden hoeft te worden. Naast het soort app is ook het aantal mobiele apparaten waarop de app compatibel dient te zijn van belang voor het onderhoud. Is de app alleen geschikt voor smartphones of dient deze ook op een tablet te werken? Globaal gezien geldt hoe meer mobiele apparaten de app dient te ondersteunen, hoe hoger de kosten voor het onderhoud van een app.

Wil je weten wat het onderhoud van jouw app kost of gaat kosten? Als specialist in app ontwikkeling hebben wij ruime ervaring in app onderhoud. Wij geven je graag vrijblijvend advies.

NEEM CONTACT OP

Waarom is app onderhoud noodzakelijk?

Na de ontwikkeling wordt de app gepubliceerd in de App Store of Google Play Store. Het is belangrijk dat de app goed blijft functioneren. Besturingssystemen zoals iOS en Android plegen regelmatig systeemupdates. Je wilt natuurlijk dat de app goed blijft functioneren, ook na deze updates. Door tijdig onderhoud te plegen zorg je dat jouw app futureproof is en werkt op de nieuwe generatie smartphones en tablets. Bijvoorbeeld de aankomende opvouwbare telefoon. Nog niet helemaal bekend met foldable devices? Lees dan even deze blog waar we dieper ingaan op deze nieuwe generatie telefoons en wat het kan betekenen voor de werking van jouw app.

Hoe vaak wordt een app update ongeveer uitgevoerd?

Hier zijn geen vaste regels voor. Uit onderzoek van AnyPrecense blijkt dat ruim de helft van de apps ongeveer eens per half jaar wordt geüpdatet. Bijna één derde van de apps die in de app stores staan worden vaker dan een maand geüpdate. Eén tiende van de apps wordt één keer per jaar geüpdate.

Gemiddeld aantal app updates

Waar komen de app onderhoudskosten uit voort?

De app onderhoud kosten kunnen per app verschillend uitpakken. In de regel hebben complexe apps met veel functionaliteiten vaker en grondiger onderhoud nodig. Ook de kwaliteit van de code heeft invloed op de samenstelling van de onderhoudskosten. Doordat wij enkel werken met code van hoge kwaliteit wordt bespaard op onderhoudskosten.

 

De kosten voor het onderhouden van een app ontstaan onder andere door de onderstaande app updates:

  • Software updates
  • Schermgrootte updates
  • Beveiliging updates
  • Design updates

Een onderhoudscontract bij Coffee IT

Als specialist in app ontwikkeling weten wij hoe we apps efficiënt moeten onderhouden. Wij kunnen op structurele basis onderhoud plegen. Ook bieden wij de mogelijkheid tot de afname van een SLA (Service Level Agreement). Een SLA is een onderhoudscontract die in wederzijds overleg wordt afgesloten. Bugs die tijdens de testface van de app niet aan het licht zijn gekomen worden alsnog opgelost. Maar ook bugs die voortkomen uit wijzigingen in besturingssystemen van bijvoorbeeld Google of Apple.

Heb je all een app laten ontwikkelen bij een andere app ontwikkelaar, is de app toe aan een update of functioneert de app niet meer naar behoren? Geen probleem. Indien gewenst kunnen wij het onderhoud aan reeds bestaande apps uitvoeren. Wij hebben ervaring met alle soorten apps en mobiele besturingssystemen. Of het nu gaat om een iPhone, web, PWA of Android app. Meer weten over app ondersteuning en de app onderhoud kosten door Coffee IT? Neem dan vrijblijvend contact op.

NEEM CONTACT OP
App onderhoud FREEONTOUR

Recente projecten


Benieuwd naar apps die wij hebben ontwikkeld? Bekijk ons recente werk.

NEEM CONTACT MET ONS OP

Wil jij een app laten maken of graag meer weten? Neem vrijblijvend contact op en wij helpen je verder.

CONTACT