Zoek je een Android app maker? Dan stellen we ons graag aan je voor. Wij zijn Coffee IT. We hebben ruim vijf jaar ervaring met het maken van Android apps. Als ervaren Android app maker, zijn we bekend met alle grote programmeertalen voor apps en hebben we ervaring met het maken van Android apps voor verschillende platforms.

Naast de smartphone en de tablet werkt het Android besturingssysteem ook op smart tv’s, Google Home en in sommige auto’s. Daarnaast worden Wear OS en Watch OS – andere besturingssystemen van Google die veel lijken op Android – gebruikt voor respectievelijk Google Wear en smartwatches.

Android, iOS of een web app

Wereldwijd heeft Android een marktaandeel van ruim 80%. In Nederland draait het op ruim 70% van de smartphones. Een Android app is daarom voor veel klanten erg belangrijk. Sommige kiezen voor alleen een Android app. Veel kiezen er wel voor om ook een iOS app te laten ontwikkelen.

Er hoeven niet altijd twee aparte apps ontwikkeld te worden – een voor Android en een voor iOS. Alleen bij native apps is dat nodig. Bij hybride en web apps hoeft dit niet. Dit betekent dat er minder ontwikkeluren hoeven te worden gemaakt. Daardoor zijn hybride en web apps meestal goedkoper.

Voor deze extra kosten krijg je wel wat terug. Technisch gezien biedt een native Android app de meeste mogelijkheden. Als echter de technische vereisten ook in de vorm van een web app of hybride app mogelijk zijn, dan kiezen klanten vaak voor een van deze goedkopere type apps.

BELLEN
Android app maker

iOS apps

Voor iPhone & iPad

Lees meer 

Android apps

Voor smartphones & tablets

Lees meer 

Web apps

Voor (mobiele) browsers

Lees meer 

Android apps voordelen

Voor de telefoon, tablet of de computer


Een andere aspect dat wij als Android app maker in ons advies zullen meenemen is op welke platforms een app gebruikt moet kunnen worden. Soms is dit alleen voor de mobiel. Bijna iedereen heeft namelijk een smartphone en vaak zijn smartphones binnen handbereik en tablets of computers niet.

Soms is dit ook alleen voor de tablet. De Android app die wij voor Stulz hebben ontwikkeld is hier een voorbeeld van. De reden hiervoor was dat de doelgroep van de app monteurs waren. De monteurs namen allemaal een Android tablet mee. Daarnaast was het grotere scherm van de tablet een doorslaggevende reden om een app voor de tablet te ontwikkelen.

Naast smartphones en tablets zijn computers ook nog altijd een belangrijk platform. Of mensen nu achter een desktop of een laptop zitten, ze willen vaak daar ook bepaalde functionaliteit. Als we een web app ontwikkelen, bouwen we meestal een website die ook op desktop werkt. Ook bij de andere type apps kunnen we naast de app een website bouwen die werkt. Voor de Mototour app hebben we bijvoorbeeld ook een website ontwikkeld.

CONTACT

Coffee IT als jouw Android app maker


Bij Coffee IT zijn we niet zomaar een Android app maker – we leveren maatwerk. Dat kunnen we doen doordat we al onze apps in-house ontwikkelen in ons kantoor in Utrecht. Daardoor houden we de lijntjes met onze developers, UX/UI designers en marketers zo kort mogelijk. Als je bij nader inzien van gedachten verandert of technisch iets anders in de praktijk anders blijkt dan verwacht, kunnen we dus snel handelen.

  • Bewezen ervaring en kennis
  • Oog op de toekomst
  • We houden de doelgroep in gedachte
  • Open en transparant
  • Een native, hybride of web app
  • Sparringspartner
BELLEN
Android app ontwikkelaar

App ontwerp & UX design

Bij Coffee IT nemen we het hele traject voor ons rekening. Om die reden hebben we ook Android app designers in dienst. Zij zorgen ervoor dat je app een gebruiksvriendelijk design krijgt die is afgestemd op de gebruiker.

Android ontwikkeling

De ervaring en technische kennis van onze developers zorgt ervoor dat je app niet alleen nu goed werkt, maar ook in de toekomst goed blijft werken. Daarnaast spaar je met deze investering in kwaliteit in de toekomst kosten uit.

App marketing

Als Android app maker zorgen we bij Coffee IT ook voor de marketing hiervoor. Onze medewerkers hebben ervaring met onder andere App Store Optimalisatie (ASO), Search Engine Optimization (SEO), social media en SEA.

Fabian Commercieel directeur Coffee IT

NEEM CONTACT OP

Wil jij een app laten maken of graag meer weten? Neem vrijblijvend contact op en ik help je graag verder.

vrijblijvend adviesgesprek

CONTACT

Heb je een vraag? Neem vrijblijvend contact op en ik help je graag verder.

vrijblijvend adviesgesprek
Fabian Commercieel directeur Coffee IT