Wil je een Android app laten maken? Android is het meest gebruikte besturingssysteem, dit houdt in dat de app direct een grote potentiële doelgroep heeft. Een native Android app biedt een optimale gebruikerservaring en is de ultieme tool om je doelgroep effectief te bereiken. Bij ons kun je een Android app laten maken door ervaren native Android developers. Wij ontwikkelen al onze apps volledig in-house vanuit ons hoofdkantoor in Utrecht. Meer weten over de ontwikkeling van Android apps? Wij vertellen je er graag meer over.

NEEM CONTACT OP
Android app examenoverzicht

Waarom Coffee IT als Android app developer?

Een native Android app laten maken doe je als je de gebruiker optimaal wilt bedienen. Zo ervaart de (eind)gebruiker een optimale ervaring, werkt het systeem naadloos en is het compatibel met alle Android systemen. Bij Coffee IT zijn wij specialist in app ontwikkeling waaronder Android apps. Dit houdt in dat je altijd een team van ervaren native Android developers ter beschikking hebt voor de ontwikkeling van jouw app. Naast Android apps ontwikkelen wij apps voor elk mobiele apparaat en platform. Als fullservice app ontwikkelaar zijn wij jouw partner in app development. Niet alleen in de ontwikkeling denken wij mee met de technische functies van de app, maar ook met het concept, het design en de distributie van de app.

  • Applicaties met de laatste trends en ontwikkelingen
  • Ruime ervaring in app ontwikkeling voor elk platform
  • Wij helpen met het behalen van jouw bedrijfsdoelen en targets
  • Transparant; je weet bij ons altijd waar je aan toe bent en wat je kunt verwachten
  • Alle kennis volledig in-house vanuit ons hoofdkantoor in Utrecht
  • Wij ontwikkelen zowel native Android als hybride apps
  • Ook gespecialiseerd in Google instant apps
  • Wij denken mee als expert en partner
LEES MEER OVER ONS
Hoe werkt een Android app laten maken

Hoe werkt het laten maken van een Android app?

Elke Android app productie begint bij het in kaart brengen van de wensen en behoeften van de klant. Door de behoeften van de klant en opdrachtgever helder te hebben wordt de haalbaarheid van het concept onderzocht. Wij houden hiermee rekening met de tijdsplanning, het budget en de gewenste functionaliteiten van de app. Samen stellen we projectdoelen vast.

Tijdens het app ontwikkelproces helpen wij waar nodig bij het maken van de juiste keuzes. Afhankelijk van de gewenste technische middelen en functionaliteiten, ontwerpen wij een gebruiksvriendelijk design voor de app. Nadat iedereen op één lijn zit beginnen we met het daadwerkelijk maken van het technische gedeelte van de Android app.

Pas nadat de app uitvoerig is getest en eventuele bugs zijn opgelost publiceren wij de app in de stores. Het is mogelijk om ons in te huren voor de marketing van de app. Hier beginnen wij gedurende het ontwikkelproces al mee. Zo ben je gegarandeerd van een optimaal resultaat. Wanneer de app eenmaal gereleased is dan kunnen wij in een later stadium altijd extra features toevoegen indien wenselijk.

quote icon

De voordelen van een Android app laten maken

Android apps hebben een aantal unieke voordelen ten opzichte van andere mobiele besturingssystemen zoals iOS of web. De voornaamste zijn de onbeperkte mogelijkheden en het grote aantal potentiële gebruikers.

Onbeperkte mogelijkheden

Het besturingssysteem Android is in vergelijking met iOS een stuk opener. Dit betekent dat de app beter gebruik kan maken van de functies van de telefoon. Hierin zijn de mogelijkheden van Android vrijwel onbeperkt.

Groot aantal gebruikers

Door een grotere gebruikers groep komt een Android app bij meer gebruikers onder de aandacht. Door een Android app te laten maken kan direct een groot aantal gebruikers worden bereikt. Een sterke go-to-market strategie dus!

Android app laten maken
Android app laten maken tablet

Kun je zelf een Android app maken?

Het is mogelijk om een Android app zelf te maken, mits je uiteraard over de benodigde technologische expertises beschikt. Wel zitten hier wat risico’s aan verbonden. Zo vergt de gemiddelde native Android app behoorlijk wat technische ontwikkel kennis. Wij zien vaak projecten mislukken door een gebrek aan technische kennis of tijd. Het is daarom raadzaam om het laten maken van een Android app over te laten aan een gespecialiseerd app ontwikkel bureau. Zo ben je zeker van een goed werkende app en maak je jouw merk toekomstbestendig.

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

NEEM CONTACT OP

Wat kost het om een Android app te laten maken?


Overweeg je om een Android app te laten maken door een gespecialiseerde app ontwikkelaar zoals ons? Dan wil je waarschijnlijk weten welke kosten dit met zich mee brengt. Dit is sterk afhankelijk van de gewenste functies en framework van de app. Afhankelijk van de specificaties en features kunnen de kosten variëren van circa € 2.500,- tot meer dan € 100.000. Benieuwd wat jouw app concept globaal gaat kosten? Neem vrijblijvend contact met ons op of vraag een offerte aan.

Fabian Commercieel directeur Coffee IT

NEEM CONTACT OP

Wil jij een app laten maken of graag meer weten? Neem vrijblijvend contact op en ik help je graag verder.

vrijblijvend adviesgesprek

CONTACT

Heb je een vraag? Neem vrijblijvend contact op en ik help je graag verder.

vrijblijvend adviesgesprek
Fabian Commercieel directeur Coffee IT