App nodig voor jouw bedrijf?

Apps. Online winkelen, een social media check, het nieuws bekijken of een taxi bestellen. Alles gaat tegenwoordig middels apps, je kunt er niet meer omheen. Het is geen verassing dat bedrijven steeds vaker een app laten maken om consumenten of medewerkers beter te bedienen. Wanneer heb je als ondernemer een app nodig? Een vraag die ons als ervaren app ontwikkelaar regelmatig is gesteld, en wij adviseren je graag in deze keuze.

EVEN Sparren?
iOS app voorbeeld

Facts & figures

Om gelijk met wat feiten op tafel te komen: apps zijn big business. Vrijwel iedereen boven de 6 jaar een smartphone in zijn of haar bezit (93%), het totale uren besteed op een smartphone is ook nog eens enorm (2+ uur per dag). Deze uren worden voornamelijk besteed aan apps. Dit kunnen apps zijn om contacten te onderhouden zoals Facebook en Whatsapp, maar ook e-commerce en informatieve apps beslaan een groot deel van deze bestede app uren. Er worden tegenwoordig miljoenen apps aangeboden in de stores. Dit betekent een paar dingen wanneer je een app nodig hebt:

+ Er is een enorm grote doelgroep/potentie voor een app
+ Een app moet meerwaarde bieden en onderscheidend zijn wil het opvallen tussen alle aangeboden apps

2.45

Miljoen apps in Apple Store

2

Smartphone uren per dag

3.8

Miljoen apps in Play Store

93

Percentage smartphone bezitters NL

App nodig door app ontwikkelaar Coffee IT
App nodig (app ontwikkeling door Coffee IT)

Verschillende soorten apps

Er zijn tal van redenen waarom een app bijdraagt aan jouw merk. Een app zorgt voor meer bekendheid, meer omzet of richt het een proces beter in. Vaak komt het concept voor een app voort uit een specifiek probleem of gebrek aan een beter alternatief. Zo ook voor een app die wij momenteel ontwikkelen voor een kleinschalig bedrijf. Door goed mee te denken tijdens de conceptfase, zorgen we ervoor dat er wordt bespaard op FTE’s (fulltimers in loondienst).

Er zijn verschillende soorten apps, hieronder behandelen we er een paar:

Bedrijfsapp

Een bedrijfsapp (ook wel: enterprise-app) draagt bij aan het optimaliseren van bedrijfsprocessen. Denk hierbij aan een gedeelde agenda met collega’s, een tool waarmee je meeting ruimtes kan reserveren of een gebouwautomatisering app die de verwarming en elektronica automatisch reguleert in een kantoor. Vaak bespaart een bedrijfsapp aan tijd, geld en middelen. Een recent voorbeeld van een bedrijfsapp die door ons is ontwikkeld is de Darwin building management app. Darwin® is een Internet of Things (IoT) app voor gebouwautomatisering en gebouwbeheer.

Consumentenapp

Een consumentenapp kan van alles zijn, als het maar voorziet in een bepaalde behoefte van de consument. Bijvoorbeeld het aanbieden van bepaalde content of online aankopen met een webshop app. Deze apps hebben een enorme potentie, maar een goed doelgroepenonderzoek voorafgaand is noodzakelijk. Indien wenselijk, dan kunnen wij je hierin begeleiden. Benieuwd naar een consumentenapp die wij recentelijk hebben ontwikkeld? Bekijk dan onze portfolio pagina over de DutchChannels app, een online streaming app op je smartphone.

E-learning app

Een E-learning app is een app waarmee bepaalde stof wordt aangeboden op een interactieve en effectieve manier. Deze stof kan bestaan uit lesmateriaal, cursussen, handleidingen, trainingen en nog veel meer. Een E-learning app is veel efficiënter dan de traditionele manieren van leren en kan geld besparen doordat gebruikers niet op een specifieke locatie aanwezig dienen te zijn. Heb je een E-learning app nodig of benieuwd naar een recente E-learning app ontwikkeling door ons? Bekijk dan ExamenOverzicht, een E-learning app die studenten klaarstoomt voor hun examens.

Evenementen app

Heb je binnenkort een event of bijeenkomst? Grote kans dat je dan een evenementen app nodig hebt. Een evenementen app draagt bij aan de gebruikerservaring en zorgt ervoor dat de doelgroep betrokken raakt bij jouw evenement. Vaak zijn evenementen apps gemakkelijk te maken, bijvoorbeeld met een whitelabel oplossing. Benieuwd naar een actueel voorbeeld van een evenementen app? Bekijk dan onze portfolio pagina over de Johan Cruijff ArenA app, een app die stadion bezoekers op een interactieve wijze voorziet van informatie zoals een plattegrond van het gebied.

BEKIJK PORTFOLIO

“Coffee IT has done an amazing job developing our new iOS app from scratch. Thorough and clear project management, good planning, good communication and great assertive responses throughout the project. We’ve found a trustworthy partner for all our future iOS (and Android) projects. Keep up the good work!”
Tom van Oorschot, CTO FREEONTOUR
bekijk alle reviews

UI & UX ontwerp


Een goed doordacht UX (user experience) design en prachtig UI (user interface) design zorgt voor een optimale gebruikerservaring. Dit zorgt ervoor dat de app sneller en vaker wordt gebruikt en er meer in-app handelingen plaatsvinden.

Kwaliteit code

Een uitmuntende kwaliteit code zorgt voor het voortijdig opsporen van bugs, een langere levensduur van de app met het oog op updates in de stores en een besparing op (ontwikkel-) en onderhoudskosten.

App marketing


Als ontwikkelpartner denken wij mee over de marketing van de app. Dit proces begint vaak voor de ontwikkeling. Wij hebben ervaring met o.a.: ASO, SEO, Social Media en SEA. Afhankelijk van jouw doel maken we een strategie.

De Coffee IT app bouwers

Wij stellen ze graag even voor: het Coffee IT ontwikkelteam. Dit multidisciplinaire team bestaat uit developers, designers en marketeers. Alle vijftien leden van het team zijn innovatie gedreven, hebben een passie voor hoogwaardige technische oplossingen en een eigen specialisme. Onze developers kunnen een app ontwikkelen voor elk apparaat. Zo ontwikkelen wij native iOS & Android apps, hybride apps, web apps, blockchain apps, domotica apps en meer. Ben je nog niet zeker over welk type app past bij jouw doelgroep? Neem dan vrijblijvend contact op en vraag het ons. Onze klanten zijn niet voor niets onze ontwikkelpartners. Met onze vakkennis, ervaring, flexibiliteit en transparante werkcultuur zorgen we ervoor dat we een stapje voor blijven op de rest. Heeft jouw merk een app nodig en laat je hem door ons ontwikkelen? Dan weet je altijd waar je aan toe bent. Een betrokken ontwikkelaar, één op één contact en een gestructureerd productieproces. 

Contact

Welk platform heb jij nodig voor jouw app?

Recente projecten


Benieuwd naar apps die wij hebben ontwikkeld? Bekijk ons recente werk.

NEEM CONTACT OP MET ONS

Wil jij een app laten maken of graag meer weten? Neem vrijblijvend contact op en wij helpen je verder.

CONTACT
App-ontwikkelaar-coffee-it-contact-fabian-giger